Előfizetői tartalom

"A nemzetközi helyzet fokozódik" - Sűrűsödnek az MNB gondjai

Kedden tartja kamatdöntő ülését a Monetáris Tanács, és az utóbbi hónapokkal ellentétben most biztosan nem lesz „unalmas” a döntés. Egyrészt jön a friss inflációs jelentés, melynek előrejelzéseiben a jegybank reagálhat az utóbbi hetek nemzetközi piaci folyamataira és az erősödő inflációs félelmekre. Utóbbi azért is érdekes, mert a gyengülő trendben lévő, és történelmi mélypontja közelébe süllyedő forint mellett már veszélyben lehet az ideiglenesen megugró, majd gyorsan normalizálódó infláció forgatókönyve.

A kamatok szinten maradhatnak… most még… „A Portfolio által megkérdezett elemzők nem várnak változást a kamatkondíciókban a Monetáris Tanács keddi ülése előtt, az alapkamat várhatóan marad 0,6%-on és a csütörtöki tender során az egyhetes betéti kamatot is 0,75%-on tarthatja a jegybank” – ha rövidre akarnánk fogni, akkor ezzel az egy mondattal is elintézhetnénk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés