Előfizetői tartalom

Aggódik az MNB az infláció miatt

Portfolio
A jegybank egyértelmű szándéka elkerülni, hogy a jelenlegi bizonytalan környezet az infláció tartós emelkedését okozza, és a felfelé mutató inflációs kockázatok erősödése esetén készen áll a megfelelő eszközök alkalmazására -  áll a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntés után kiadott közleményében. A dokumentumban érezhetően erősödött az inflációval kapcsolatos aggodalom, illetve az ezzel kapcsolatos éberség hangsúlyozása. Az MNB azt is kiemeli, hogy az első negyedévben a koronavírus-válság miatti bizonytalanságok a gazdaság zsugorodását fogja elhozni.

A jegybank kamatöntéséhez tartozó indoklást változtatás nélkül közöljük, a kiemelések tőlünk származnak. "A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elsődleges célja az árstabilitás elérése és fenntartása. A jegybank elsődleges céljának veszélyeztetése nélkül támogatja a pénzügyi stabilitás fenntartását és a Kormány gazdaságpolitikáját. A globális makrogazdasági és pénzpiaci...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái