Előfizetői tartalom

Semmi nem állítja meg a magyar kórházak túlcsordulását

Olyan terhelés alatt vannak a magyar kórházak a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt, ami még nemzetközi viszonylatban is kimagasló. A kapacitások telítettségéről azonban kevés hivatalos információ áll a rendelkezésünkre, ezért nagyon nehéz képet adni a valós helyzetről. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón viszont elárult egy új, aktuális részletet. Ez pedig megerősítette korábbi feltételezésünket: az egészségügyi ellátórendszer már túlcsordult.

Rendkívül feszül a rendszer Elképesztő terhelés alatt vannak a magyar kórházak, az intézményben ápolt koronavírus-fertőzött betegek száma soha nem látott magasságokban van. A kórházban ápolt betegek száma egy hét alatt 13%-ot emelkedett, míg a lélegeztetőgépre szoruló betegek száma 25%-kal emelkedett. Az egyetlen vigasz talán az lehet, hogy a hét/hét alapú növekedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés