Előfizetői tartalom

Iskolák újranyitása: nem stimmelnek Orbán Viktor számai

Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök szerint a tanárok beoltása után 8-9 nappal újranyithatóak az iskolák. A szakirodalom szerint azonban 21 nap kell a védettség kialakulásához, de a legtöbb vakcina esetén csak a 2. dózist követően alakul ki a teljes védettség, ez pedig több, mint egy hónapot jelent. Az április 19-ei biztonságos újranyitáshoz mostanra már be kellett volna oltani a tanárokat.

"Az iskolák esetében 102 ezer regisztrált iskolai dolgozóról beszélünk, közülük 20 ezret már beoltottak. A fennmaradó dolgozók április 10-ig megkaphatják az első oltást, majd várnunk kell 8-9 napot ahhoz, hogy a vakcina hasson és így ma reális esélyünk van arra, hogy április 19-én újraindulnak az iskolák. Április 19-én egyébként 3 millió felett lesz az első oltással...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés