Előfizetői tartalom

Érezteti a hatását a koronavírus a magyar munkaerőpiacon

Portfolio
Februárban a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 550 ezer fő volt, ami – jórészt a koronavírus okozta járvány gazdasági következményeként – 104 ezer fővel kevesebb az előző év azonos időszakához képest, ugyanakkor 14 ezerrel több, mint az előző hónapban, derült ki a KSH adataiból. Az adatok arról tanúskodnak, hogy a foglalkoztatás érdemben csökkent a járvány hatására, amiben szerepet játszik, hogy a magyarországi háztartások külföldön dolgozó tagjai körében csökkent a foglalkoztatottság, de meggyengült a hazai elsődleges munkaerőpiac is.

Februárban a foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 550 ezer fő volt, 14 ezerrel több, mint az előző hónapban, jórészt a járvány gazdasági következményeként a tavaly februárihoz viszonyítva azonban 104 ezer fővel csökkent a foglalkoztatottak létszáma, derült ki a KSH jelentéséből. A Portfolio számításai szerint egy év alatt közel 25 ezerrel csökkent a közfoglalkoztatottak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái