Előfizetői tartalom

Érezteti a hatását a koronavírus a magyar munkaerőpiacon

Portfolio
Februárban a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 550 ezer fő volt, ami – jórészt a koronavírus okozta járvány gazdasági következményeként – 104 ezer fővel kevesebb az előző év azonos időszakához képest, ugyanakkor 14 ezerrel több, mint az előző hónapban, derült ki a KSH adataiból. Az adatok arról tanúskodnak, hogy a foglalkoztatás érdemben csökkent a járvány hatására, amiben szerepet játszik, hogy a magyarországi háztartások külföldön dolgozó tagjai körében csökkent a foglalkoztatottság, de meggyengült a hazai elsődleges munkaerőpiac is.

Februárban a foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 550 ezer fő volt, 14 ezerrel több, mint az előző hónapban, jórészt a járvány gazdasági következményeként a tavaly februárihoz viszonyítva azonban 104 ezer fővel csökkent a foglalkoztatottak létszáma, derült ki a KSH jelentéséből. A Portfolio számításai szerint egy év alatt közel 25 ezerrel csökkent a közfoglalkoztatottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés