Előfizetői tartalom

Elárult néhány fontos számot Orbán Viktor – Bemutatjuk a nyitás várható menetrendjét

A húsvét utáni héten elérhetjük a 2,5 millió beoltottat – jelezte a szerda esti tv-interjúban Orbán Viktor, ami a Portfolio friss kalkulációi szerint április 11. lehet és innentől kezdve a kormány a jelenlegi este 8 óráról 10 órára tolhatja ki a kijárási tilalmat és minden bolt megnyithat, az új, négyzetméter alapú szabályok alapján. Számításaink szerint április végére elérhetjük a 4 millió elsőre beoltottat, összhangban a kormányfő jelzésével, ami megalapozhatja a többlépcsősnek mondott nyitási tervben az éttermi és szállodai nyitást május eleje körül. Alábbi friss oltási becslésünk alapján azt is bemutatjuk, hogy a következő mérföldköveket mikorra látjuk elérhetőnek és ez alapján úgy gondoljuk: valójában az lesz a fő kérdés a korlátozások lazításának és a gazdaság nyitásának tervezése során, hogy az egyes oltási mérföldkövekhez milyen járványdinamika mellett jutunk el.

Többlépcsős nyitás, időhatározók nélkül A „nyitás csalóka kifejezés” – hűtötte a szerda esti interjú elején a kedélyeket Orbán Viktor arra hivatkozva, hogy most még nagyon magasak a fertőzési számok, illetve miután elérjük a 2,5 millió elsőre beoltottat a húsvét utáni héten, valójában csak a március 8. óta érvényes járványügyi korlátozásokból lépünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés