Előfizetői tartalom

Ellentétes konjunktúraadatok Kínából

MTI
A várakozásokkal szemben tovább lassult a kínai feldolgozóipar teljesítményének növekedése márciusban, és a növekvő inflációs nyomás beárnyékolja a járvány utáni gazdasági helyreállás kilátásait - derül ki a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felméréséből. A tegnap megjelent hivatalos bmi-adat ennek ellenére javulást mutatott, vagyis kicsit ellentmond egymásnak a feldolgozóipar két konjunktúramutatója.

A kis- és közepes vállalatokra összpontosító Caixin/Markit felmérés csütörtökön közzétett adatai szerint a kínai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) a februári 50,9 pontról 50,6 pontra mérséklődött márciusban. Bár az adat a kínai feldolgozóipari vállalatok teljesítményének tizenegyedik hónapja tartó növekedését jelzi, mindazonáltal az elmúlt tizenegy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés