FONTOS Adócsökkentéseket jelentett be a kormány, két szektor különadója is megszűnik
vakcina
Gazdaság

Tetőzik a harmadik hullám, megszólalt az operatív törzs

Portfolio
Az elmúlt napokban rendre naponta 200 fölött alakult a koronavírusban elhunytak száma, de a napi halálozási statisztikában már csökkenés, a heti átlagban pedig már stagnálás látszik. Több napnyi szünet után újra sajtótájékoztatót tart az operatív törzs, amin pontosabb képet kaphatunk a magyarországi járványügyi helyzetről és a kilátásokról.

Kérdések és válaszok

Honnan lehet tudni, hogy valakinél kialakult a védettség, hsizen az antitest tesztek azt nem minden esetben mutatják ki? – tette fel a kérdést az RTL.

Ha betartjuk a szabályokat és nem fertőződünk meg újra, akkor nagy valószínűséggel a higiénés szabályoknak, vagy a védőoltásnak, vagy az átesett fertőzés utáni immunválasznak köszönhetően nem fertőződünk újra, válaszolta Müller Cecília.

Nem múlt még el a veszély

A napi új fertőzöttek száma jóval alacsonyabb volt az elmúlt 24 órában, mint a korábbi napokban, ezt az adatot azonban kellő óvatossággal kell kezelnünk, a hétvégén jellemzően kevesebben jelentkeznek panaszaikkal az orvosoknál, az új fertőzöttek száma nem annyira kedvező, mint amit a ma reggel megjelent statisztikákon látunk.

Országos szinten továbbra is magas szinten stagnál a szennyvízben lévő koronavírus örökítőanyag mennyisége. Szegeden és Szolnokon regisztráltak koncentráció emelkedést, nagymértékű csökkenést viszont semelyik városban nem mértek.

Post-covid

Post-covid, hosszan elnyúló betegség is kialakulhat a fertőzötteknél, ezért olyan tüneteket észlelnek magukon (fáradékonyság, ízületi fájdalmak, alvászavarok, szív-, tüdőfájdalmak), amiknek a fertőzés elmúltával már el kellett volna múlniuk, forduljanak a post-covid ambulanciákhoz, amelyek már az egyetemeken is működnek.

Nagy a nyomás az egészségügyön

A betegség sokaknál súlyos formában zajlik, akiknek kórházi kezelésre van szükségük.

rend2

Muszáj kitartani

Abban reménykedünk, hogy a húsvéti fegyelmezettségünknek meglesz az eredménye, és bizakodhatunk a járvány tetőzésében, mondta az országos tisztifőorvos.

Javul az oltakozási kedv

A regisztráltak száma már 3,8 millió felett van, az utóbbi 5 hétben 1,5 millióval többen jelentkeztek a korábbi adathoz képest. A március végi felmérés alapján a lakosság 55,6 százaléka bizonyosan beoltatná magát, közel 20 százalék talánnal válaszolt.

Oltják a pedagógusokat

A pedagógusok, köznevelésben részt vevők oltásának első köre lezajlott. Holnap további Pfizer-vakcina szállítmányt várnak, 246 870 adag érkezik, ebből folytatják a pedagógusok második körös oltását, és folytatódik a lakosság további oltása is.

Veszélyben a fiatalok is

A brit mutáns komoly megbetegedést tud okozni, és sajnos a fiatal korosztályban is arat, a kórházban kezeltek nagy részét is fiatalok teszik ki, mondta el Müller Cecília.

Folytatódott az oltás

Az ünnepek alatt végig működtek az oltópontok, összesen 276 ezer főt oltottak be, mondta el Müller Cecília országos tisztifőorvos. A kórházi oltópontok mindegyike működött az ünnepnapok alatt, és ezeken belül új oltóhelyeket is nyitottak, Budapesten további 18 szakrendelőben is folyt az oltás. A 65 év felettieknek már 85 százaléka megkapta a védőoltást, a 80 év felettieknek több mint 90 százaléka átoltott.

Elkezdődött a sajtótájékoztató

Kiss Róbert rendőr alezredes a rendőrségi statisztikák ismertetésével kezdte a sajtótájékoztatót. 3949 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök a hosszú hétvégén a maszkviselési szabályok megsértése miatt, eddig összesen emiatt 47 223 alkalommal intézkedtek a rendőrök.A hosszú hétvége alatt a korlátozások megszegése miatt egy üzlet bezárását rendelték el, ez Gönyün egy virágbolt volt.

rend

Jön a sajtótájékoztató

A húsvéti hosszú hétvége miatt az elmúlt napokban nem jelentkezett az operatív törzs, de ma ismét sajtótájékoztatót tartanak, ahol megismerhetjük a járványügyi helyzet aktualitásait. Az eseményre ma 11:15 perckor kerül sor.

Megszólalt a kormány az újranyitásról: a héten megkezdődik a szigorítások feloldása

Magyarország oltási rendje a terveknek megfelelően, Európában kiemelkedően teljesít. Az oltási folyamat az ünnepek alatt sem állt le, ennek köszönhetően várhatóan kedd éjfélig, legkésőbb a szerda délelőtti órákban eléri a beoltottak száma a 2,5 milliót - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) hétfőn a kormány honlapján.

Tovább a cikkhez

Szlávik: egyelőre nem dőlhetünk hátra, nagyon gyorsan terjed a járvány Magyarországon

Két és fél millió ember beoltását követően lehet arra számítani, hogy "a beoltott tömeg" valamennyire megváltoztatja a koronavírus-járvány lefolyását - nyilatkozta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa hétfőn a közmédiának.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: itt a hétfő reggeli magyar adat, továbbra is 200 felett a napi halálozások száma

3874 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 689 853 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 213 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 21 928 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 418 084  fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 249 841 főre emelkedett. Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 362 839 fő, közülük 913 012 fő már a második oltását is megkapta.

Tovább a cikkhez

Megérkezett a vasárnap reggeli magyar adat: még mindig 200 felett az elhunytak száma

Az elmúlt 24 órában 6566 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, és 211-en hunytak el a koronavírus okozta betegségben. 11 571 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1440-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 2 312 501 fő, közülük 905 117 fő már a második oltását is megkapta - számolt be a koronavirus.gov.hu kormányzati portál.

Tovább a cikkhez

Rusvai Miklós szerint már túl lehetünk a járvány harmadik hullámának csúcsán

„Tendenciaszerű javulás látható” a járványügyi az utóbbi napokban Magyarországon közzétett koronavírus járványügyi adatokban és valóban jó esély van arra, hogy túl vagyunk a harmadik hullám tetőzésén – hangsúlyozta az RTL Klub nagyszombati Híradójának nyilatkozva Rusvai Miklós. Egy gyermekorvos azt vetette fel a műsorbanm, hogy a 12 évesnél idősebb gyerekek oltása is szükséges lehet.

Tovább a cikkhez

Rusvai Miklós szerint már túl lehetünk a járvány harmadik hullámának csúcsán

„Tendenciaszerű javulás látható” a járványügyi az utóbbi napokban Magyarországon közzétett koronavírus járványügyi adatokban és valóban jó esély van arra, hogy túl vagyunk a harmadik hullám tetőzésén – hangsúlyozta az RTL Klub nagyszombati Híradójának nyilatkozva Rusvai Miklós. Egy gyermekorvos azt vetette fel a műsorbam, hogy a 12 évesnél idősebb gyerekek oltása is szükséges lehet.

Tovább a cikkhez

Koronavírus Magyarországon: kijöttek a szombat reggeli adatok

8637 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 679 413 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 242 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 21 504 főre emelkedett - derül ki a friss számokból.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: nyoma sincs a járvány enyhülésének, de Orbán Viktor bejelentette a nyitást

9055 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 670 776 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 267 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 21 262 főre emelkedett. 11 747 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1467-en vannak lélegeztetőgépen.  A magyar lakosság átoltottsága elérte a 21,2 %-ot szemben a 11,9%-os uniós átlaggal - tette közzé a koronavírus.gov.hu kormányzati oldal.

Tovább a cikkhez

Tetőzik a harmadik hullám, hamarosan megszólal az operatív törzs

A húsvéti hosszú hétvége miatt az elmúlt napokban nem jelentkezett sajtótájékoztatóval az operatív törzs, ma azonban újra beszámolnak a járványügyi helyzet aktualitásairól és a kilátásokról.

Címlapkép: Matthias Bein/picture alliance via Getty Images

musk
építkezés építési anyagok
VargaM
erste klub befektetes
GettyImages-1211246431 (3)
crocs
andrzej duda klaus iohannis
GettyImages-117802156
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Összefoglaljuk a befektetési termékeket
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Üzleti modellező

Üzleti modellező

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
VargaM