Előfizetői tartalom

Elindult az árak fájdalmas emelkedése Magyarországon, de ez még csak a bemelegítés

Portfolio
Márciusban elindulhatott az, amire hónapok óta figyelmeztetünk: jelentősen megugorhatott az egy évre visszatekintő infláció Magyarországon. A Portfolio által megkérdezett elemzők szerint akár a jegybanki toleranciasáv tetejét is megközelíthette az infláció, és a neheze majd csak áprilisban és májusban jöhet. Az MNB egyelőre kivár, de elképzelhető, hogy a következő hónapokban szigorításra kényszerül majd.

Elkezdődhetett a robbanás Péntek reggel közli a márciusi inflációs adatot a KSH, és az szinte biztosra vehető, hogy jelentős emelkedést látunk majd. Már a januári 2,7%-ról februárban 3,1%-ra gyorsult az áremelkedés üteme, most azonban ennél is nagyobb lehet az ugrás. A Portfolio körkérdésére válaszoló elemzők és közgazdászok 3,8%-os éves áremelkedésre számítanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés