Előfizetői tartalom

Jöhet a szigorítás: 3 év börtön járhat a jogosítvány nélküli vezetésért

Portfolio
Abban az esetben, hogyha úgy vezet valaki Magyarországon, hogy nincs jogosítványa, a hatályos jogszabály szerint legfeljebb 150 ezer forintos bírsággal sújtható. A Büntető Törvénykönyv legújabb módosítási javaslata szerint viszont a jövőben a jogosítvány nélküli vezetés bűncselekménynek számítana és börtönbüntetést is kiszabhat a bíróság – derült ki az RTL Híradó riportjából.

Borbély Zoltán, közlekedési szakjogász a műsorban azt is elmondta a javaslattal kapcsolatban, hogy ha valakit szabálysértési eljárásban tiltottak el, akkor egy évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget vétség miatt, de hogyha valakit büntetőeljárásban tiltottak el, az már három évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. Az RTL Híradó riportjában a fentiekkel kapcsolatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés