vakcina oltás oltatás koronavírus
Gazdaság

Koronavírus: pár napon belül újabb lazító intézkedés jöhet Magyarországon

Portfolio
Halad az újra nyitás Magyarországon, sorra jelentik be a nagyobb üzletek, hogy ismét várják a vásárlókat. A vírus tovább terjed, újfajta mutánsok fertőznek a világon. Közben egyre több az aggály az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatosan. Gulyás Gergely a mai kormányinfón bejelentette: 3 millió oltottnál újabb lazítás jöhet, ezt a számot 5-6 napon belül elérhetjük. Koronavírus híreink percről percre.

Az idősek beoltásától teszi függővé Olaszország a nyitást

A hetvenöt év felettiek oltását nevezte elsőrendűnek Mario Draghi miniszterelnök, aki az idősek vakcinázásától tette függővé Olaszország újranyitását csütörtök esti sajtótájékoztatóján. Mario Draghi hangsúlyozta, hogy nem tud még pontos dátumot mondani arra, mikor  tudják "újranyitni" az országot a jelenleg még szigorú járványkorlátozások oldásával. 

A miniszterelnök úgy vélte, hogy a kereskedelem, vendéglátás, idegenforgalom, kulturális élet újraindulása a következő hetek járványadataitól és a vakcinázástól függ. Elsőrendűnek nevezte a sérülékenyebb rétegek, valamint a 75 éven felettiek beoltását, kijelentve, hogy "az idősek biztonságba helyezése nélkül nem lehet újranyitni". Kifejtette, hogy a hatvan év alattiak vakcinázásánál fontosabb az idős korosztály oltása. Magyarázata szerint az iskolákat is csak akkor tudják újranyitni tantermi tanítással, ha a tanulókkal együtt élő vagy ezekkel találkozó nagyszülők védettséget kapnak.

Hozzátette, minél gyorsabban halad az oltás, annál gyorsabb lesz az újranyitás is. A  vakcinázásban előrébb járó régiók előbb oldhatják a korlátozásokat - tette hozzá.

A több mint tíz millió hetven és nyolcvan év feletti olasznak december vége óta csak tíz százalékát oltották be. Csütörtökön 487 beteg halt meg, így a halottak száma megközelítette a 113 ezret. A halottak életkor szerinti átlaga nyolcvan év felett van.

Mario Draghi bejelentette, hogy április végéig több millió dózis vakcina érkezését várják, amivel biztosítani lehet a tervezett oltási ütemezés fenntartását a jelenlegi napi 170 ezer dózis beadását félmillióra emelve. A járványhelyzetet felügyelő egészségügyi tanács (Css) elnöke, Franco Locatelli a kormányfővel közös sajtótájékoztatón megerősítette, hogy az AstraZeneca-védőoltást hatvan év felett ajánlják, de - tette hozzá - a brit-svéd vakcina használatát a hatvan év alattiak esetében is engedélyezik.

Korábban a turisztikai miniszter, Massimo Garavaglia, a Liga párt politikusa június 2-t jelölte meg az idegenforgalmi szezon újranyitásának időpontjaként. Mario Draghi azt mondta, ha lehetséges, már június előtt is várják a turistákat. "Minél előbb be kell jelentenünk, hogy készen állunk az oltási igazolással bíró turisták fogadására" - hangoztatta.

A miniszterelnök a kormánypárti Liga vezetőjével, Matteo Salvinivel is egyeztetett. Salvini az újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy az ország újranyitása "egészségügyi és nem politikai döntés". Úgy vélte azonban, hogy legalább hat régióban már április közepétől enyhíteni lehet a járványkorlátozásokon.

(MTI)

Egyiptom gyártani fogja az egyik kínai vakcinát

Kairó megállapodott a Sinovac Biotechhel a kínai gyógyszergyártó cég vakcinájának Egyiptomban történő gyártásáról - jelentette be csütörtökön Hala Musztafa Zaid egyiptomi egészségügyi miniszter.

Tovább a cikkhez

Oroszország visszakéri a Szlovákiának leszállított Szputnyik-vakcinát

Szerződésszegés miatt Szlovákiának vissza kell szolgáltatnia a számára leszállított Szputnyik V vakcinát - közölte az orosz oltóanyagok fejlesztését finanszírozó és külföldi gyártását menedzselő Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) csütörtökön a Twitteren.

Tovább a cikkhez

Megakadályoznák a tanárok az iskolák újranyitását!

Az elmúlt időszakban konstruktív, a kormányzattal is egyezségre törekvő szakszervezet, a Pedagógusok Szakszervezete kemény hangú bejegyzésben állt ki amellett, hogy a kormány ne nyissa meg az iskolákat április 19-én. Azt követelik, hogy maradjanak zárva az iskolák, ha mégis kinyitnának, akkor ne menjenek dolgozni a tanárok.

Tovább a cikkhez

Biztonsági készletfelhalmozásra kötelezi Franciaország a gyógyszergyártókat

Franciaország a gyógyszerészeti vállalatokat biztonsági készletfelhalmozásra kötelezi a jövőbeni hiányok elkerülésére - jelentette be csütörtökön a francia kormány.

Az állam a gyógyszerészeti vállalatokat kötelezni fogja arra, hogy biztonsági készletet halmozzanak fel minden olyan termékükből, amelyet a hazai piacra szánnak"- olvasható az egészségügyi tárca közleményében.

Az intézkedésről, amelynek célja a hiányok elkerülése, rendeletben döntött március végén a kormány, s fél éven belül lép életbe.

A kormány termékenként különböző szintet határoz meg, attól függően, hogy az adott gyógyszer hiánya veszélybe sodorhatja-e a beteg életét. Amennyiben ilyen gyógyszerről van szó, a gyártóknak az előző évi forgalom két havi eladási szintjének megfelelő készletet kell felhalmoznia. Amennyiben ez kevés, a készletet négy havi eladási szintre lehet emelni. A hiány esetén a beteg életét nem veszélyeztető gyógyszerek esetében, a raktáron tartandó készlet egy heti eladási szint vagy egy hónap, ha a kormány úgy dönt.

(MTI)

Romániában felfüggesztik a kijárási tilalmat az ortodox húsvét napjára

Romániában országszerte felfüggesztik a kijárási tilalmat a május elsejéről másodikára virradó éjszakán, hogy az ortodox hívők részt vehessenek a húsvéti szertartásokon. A rendelkezést az a csütörtökön elfogadott kormányhatározat tartalmazza, amellyel április 13-tól kezdődően újabb 30 napra meghosszabbították a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet. A kormányhatározat május 8-án és 9-én is felfüggeszti az éjszakai kijárási tilalmat a muzulmán ramadánnal kapcsolatos szertartások résztvevői számára.

A bukaresti kormány a nyugati kereszténység feltámadási ünnepén (április 4-ére virradó éjszaka) hajnali 2 óráig függesztette fel a kijárási tilalmat, március 27-én és 28-án pedig a zsidó pészah ünnepen részt vevők 22 óráig közlekedhettek azokon a településeken is, amelyeken egyébként a magas fertőzési ráta miatt korábban kezdődött a kijárási tilalom.

Az ortodox húsvétot megelőző két pénteki napon a fertőzési rátától függetlenül országszerte este nyolcig tarthatnak nyitva az üzletek. Romániában - népszámlálási adatok szerint - a lakosság több mint 85 százaléka ortodox vallású.

A veszélyhelyzet meghosszabbításáról rendelkező kormányhatározat egyébként megtartja a jelenleg is érvényben lévő járványügyi korlátozásokat, a maszkviselési kötelezettséget, a gyülekezés korlátozását és az éjszakai kijárási tilalmat, amely 20 vagy 22 órától hajnali 5 óráig tart, attól függően, hogy milyen ütemben terjed a járvány az adott településen. Az üzletnek - a kormányhatározatban meghatározott kivételektől eltekintve - a kijárási tilalom kezdete előtt két órával be kell zárniuk.

A csütörtökön elfogadott kormányhatározat másik újdonsága az, hogy immár nemcsak a hegyvidéki üdülőtelepek, hanem 18 tengerparti település szállodái és panziói is befogadóképességük legfeljebb 70 százalékát kihasználva fogadhatnak szállóvendégeket. A Fekete-tenger romániai partszakaszán hagyományosan május elsején indul az idegenforgalmi szezon, ami idén egybeesik az ortodox húsvét négynapos hosszú hétvégéjével.

Romániában két hete növelték az éjszakai kijárási tilalom időtartamát, és csökkentették az üzletek nyitvatartási idejét azokon a településeken, amelyeken felgyorsult a koronavírus-fertőzések terjedési üteme, a diákokat pedig egyhónapos tavaszi szünetre küldték, hogy bezárhassák az iskolákat. A bukaresti kormány ezeknek a szigorításoknak tulajdonítja, hogy az utóbbi napokban csökkeni kezdett a fertőzésszám. A mostani engedmények azonban vélhetően nemcsak a járvány tetőzésével állnak összefüggésben, hanem azzal az országos tüntetéssorozattal is, amelyet az újabb korlátozások bevezetése váltott ki.

(MTI)

Bulgáriában nyitnak az iskolák és a mozik

Bulgária tovább lazít a koronavírus megfékezésére elrendelt korlátozásokon, április 12-től kinyithatnak az iskolák, éttermek és mozik - közölte csütörtökön Kosztadin Angelov egészségügyi miniszter arra hivatkozva, hogy apadni látszik a járvány harmadik hulláma.

A november óta zárva tartó bevásárlóközpontok, bárok és éjszakai szórakozóhelyek pedig április 29-től fogadhatnak vásárlókat, illetve vendégeket - igaz - csak 50 százalékos telítettséggel.

"A harmadik hullám végének első jeleit láthatjuk" - hangoztatta Angelov. A hétmillió lakosú balkáni országban az utóbbi 24 órában 3556 új fertőzöttet azonosítottak, ami valamelyest elmarad az utóbbi három hét átlagától (napi mintegy 4000 eset). Bulgáriában a járvány kitörése óta 364 419 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 14 034-en hunytak el a kórban. Az országban április végéig rendkívüli járványügyi helyzet van érvényben.

(MTI)

Több mint 600 ezren kaptak oltást egy nap alatt Németországban

Napi rekordot felállítva hatszázezernél is több embernek adták be az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott betegségtől (Covid-19) védő oltást Németországban az utóbbi 24 órában a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) csütörtöki adatai szerint.  Szerdán országszerte 656 357-en kaptak oltást a Covid-19 ellen. Ez csaknem a duplája az előző rekordnak, a keddi 366 566-nak. Korábban a 300 ezres határ is csak ritkán lépte át a naponta beadott oltások száma.

A növekedés annak tulajdonítható, hogy javult a vakcinaellátás, és kedden bekapcsolódott az oltási kampányba 35 ezer háziorvosi praxis. Fokozatosan egyre több vakcinát kapnak, április utolsó hetében már több mint hárommillió adagot adhatnak be, nagyban segítve a tartományi üzemeltetésű, mintegy 340 oltási központ munkáját.

Németországban egyelőre a Pfizer/BioNTech-, az AstraZeneca- és a Moderna-féle vakcinával igyekeznek elérni a  Covid-19-cel szembeni közösségi immunitást. A január végén elindított oltási kampányban szerdáig a lakosság 5,7 százaléka - 4 737 605 ember - kapta meg mindkét adagot valamelyikből. Legalább egy adagot 11 515 936 ember kapott, ez a lakosság 13,8 százaléka.

Az RKI csütörtöki adatai arról is tanúskodnak, hogy tovább erősödik a koronavírus-járvány harmadik hulláma. A kimutatás szerint a Covid-19-cel összefüggésben egy nap alatt regisztrált halálesetek száma 306-ra emelkedett az egy héttel korábbi 201-ről. Az új halálesetekkel 77 707-re nőtt a járvány áldozatainak száma. Az intenzív és baleseti ellátási terület szakmai szervezetének (DIVI) csütörtöki összesítése szerint országszerte 4474 embert ápolnak az intenzív osztályokon a Covid-19 miatt. Ez csaknem húsz százalékos növekedés az egy héttel korábbi 3729-hez képest. Csaknem 60 százalékuk, 2530 ember gépi lélegeztetésre szorul.

A DIVI kimutatása szerint a németországi kórházakban 23 856 intenzív ellátási ágyat üzemeltetnek, ezek közül 2988 szabad. A vészhelyzeti tartalék, azaz a pillanatnyilag nem használt, és hét napon belül üzembe helyezhető intenzív ágyak száma 10 392.

Az RKI összesítése szerint az utóbbi 24 óra alatt 20 407 SARS-Cov-2-fertőződést szűrtek ki tesztekkel. Ez jelentős csökkenés az egy héttel korábbi, 24 300-hoz képest, de a húsvéti ünnepek alatt kevesebb tesztet készítettek, és nem valamennyi egészségügyi hivatal továbbított adatokat az RKI-nek, ezért a statisztika torzíthat - figyelmeztet az intézet. Az új esetekkel együtt 2 930 852 ember szervezetében mutatták ki a vírust Németországban.

(MTI)

Koronavírus: van egy ország, ahol már a harmadik egészségügyi minisztert nevezik ki 40 nap alatt

Lemondott tisztségéről kevesebb mint három hét után Mauro Falconí ecuadori egészségügyi miniszter, a dél-amerikai ország harmadik egészségügyi minisztere az elmúlt 40 napban, helyére Lenín Moreno elnök Camilo Salinas orvost és politikust nevezte ki csütörtökön.

Tovább a cikkhez

Szlávik: egy oltás nem elég a koronavírus elleni védettséghez

Az oltások megvédenek a súlyos fertőzéstől és a koronavírus okozta haláltól, amennyiben valaki mind a két oltását megkapta és a második után már eltelt 1-2 hét – mondta el Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológusa az M1-nek adott interjú során a 444 tudósítása szerint.

Tovább a cikkhez

Nagyot emelkedett a halálesetek száma az USA-ban

Meredeken emelkedett szerdán a koronavírus okozta halálesetek száma az Egyesült Államokban - számolt be csütörtökön a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem. A legfrissebb adatok szerint szerdán 2564, az új típusú koronavírussal összefüggő halálesetet regisztráltak az országban. Ez az arány jóval magasabb, mint a múlt heti átlag, amikor naponta 992 amerikai hunyt el. Február 19-e óta szerdán haltak meg a legtöbben a koronavírus-fertőzés miatt. A koronavírus okozta Covid-19 betegség következtében elhunyt amerikaiak száma ezzel 559 116-ra emelkedett az Egyesült Államokban.

Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) friss adatai szerint szerdán 73 200 új fertőzöttet regisztráltak, s ez szintén meghaladja az előző heti 65 556 fős napi átlagot. A koronavírus-járvány kezdete óta 30 922 759 fertőzöttet regisztráltak az Egyesült Államokban. Az elmúlt napokban folyamatosan emelkedett a Covid-19 miatt kórházban ápolt betegek száma is. A mostani 5000 fős napi átlag 2,7 százalékkal magasabb az előző héten regisztrált adatoknál.

A CDC beszámolója szerint az oltások száma folyamatosan nő. Az elmúlt egy hétben naponta átlagosan 3 millió adag vakcinát adtak be. Ez 8 százalékkal több, mint az azt megelőző hétnapos időszakban. Csaknem 108 millió ember kapott már legalább egy adag koronavírus elleni oltást.

"A kórházakban egyre több fiatalt - 30-40 év körüli beteget - kezelnek. Az adatok azt sugallják, hogy a koronavírus mutánsai folyamatosan terjednek az országban" - fogalmazott a CDC igazgatója. Walensky arra kérte az embereket, hogy lehetőleg tartózkodjanak a nem szabadtéri sporttevékenységektől és kerüljék el a zsúfolt helyeket.

Az Egyesült Királyságból származó, erősen fertőző B.1.1.7 változat ma már az összes megbetegedés 27 százalékát okozza az országban, ez a legelterjedtebb változat az Egyesült Államokban - mondta a szakember. A laboratóriumi vizsgálatok megállapították, hogy az oltások ugyanolyan hatékonyak a brit variánssal szemben is, mint az eredeti vírustörzs ellen.

(MTI)

Felbukkant a dupla mutáns koronavírus az Egyesült Államokban, ami az indiai fertőzések felfutásáért

A Stanford Egyetem kutatói öt új esetet regisztráltak „dupla mutáns” koronavírus által okozott fertőzésre San Francisco területén, ami aggasztó, mivel a félelmek szerint fertőzőképesebb lehet és ellenállhat a jelenlegi vakcináknak - írja a CNBC.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: pár napon belül újabb lazító intézkedés jöhet Magyarországon

Halad az újra nyitás Magyarországon, sorra jelentik be a nagyobb üzletek, hogy ismét várják a vásárlókat. A vírus tovább terjed, újfajta mutánsok fertőznek a világon. Közben egyre több az aggály az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatosan. Gulyás Gergely a mai kormányinfón bejelentette: 3 millió oltottnál újabb lazítás jöhet, ezt a számot 5-6 napon belül elérhetjük. Koronavírus híreink percről percre.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: hat az oltási program Nagy-Britanniában, csitul a járvány

Brit kutatók csütörtökön ismertetett vizsgálati eredményei szerint meredeken csökkent egy hónap alatt a koronavírus-fertőzöttség elterjedtsége az angliai lakosságon belül, és nagy valószínűséggel az oltási kampány hatására egyértelműen gyengül a fertőzéses esetek és a koronavírus-fertőzésből eredő súlyos megbetegedések, illetve a halálozások száma közötti - korábban igen szoros - kapcsolat is.

Tovább a cikkhez

Románia lazításra készül

Romániában csütörtökön is csökkent az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzések száma, Florin Citu miniszterelnök pedig a járványügyi korlátozások fokozatos lazítását előkészítő tárcaközi bizottság létrehozásáról írt alá rendeletet.

(MTI)

Újraütemezik az olasz oltási programot

Újraütemezik az országos vakcinázási programot Olaszországban, miután az AstraZeneca gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcinájának alkalmazását hatvan év felett ajánlotta az Olasz Gyógyszerügynökség (Aifa) elnöke csütörtökön hangsúlyozva, hogy a brit-svéd vakcinával beoltottak a második dózist is ugyanezzel az oltóanyaggal kapják meg.

(MTI)

Indiában rekordszámú fertőzöttet jelentettek

Rekordszámú új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak szerdán is Indiában, miközben az ország több állama komoly nehézségekkel szembesül a járványkezelésben, vakcinahiányra panaszkodik, és kéri az oltási kampány kiterjesztését a fiatalabb korosztályokra.

(MTI)

Ausztráliában 70 fölött oltanak csak AstraZenecával

Ausztráliában a továbbiakban a 70 évesnél idősebbeket fogják beoltani a brit-svéd AstraZeneca gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcinájával - közölte csütörtökön az ausztrál tiszti főorvos.

(MTI)

Ukrajnában megint beindult a járvány

Ukrajnában csütörtökre megint jelentősen megugrott a koronavírusos fertőzöttek száma, egy nap alatt csaknem húszezer, a megelőző napinál mintegy négyezerrel több új beteget jegyeztek fel, az elhunytak és a kórházba kerültek száma is ismét kimagaslóan sok, rekordközeli volt.

(MTI)

A leghatásosabb vakcinát feltaláló magyar kutató már a következő ígéretes felfedezésén dolgozik

Karikó Katalin már 20 éve tanulmányoz valamit, amiről egyelőre nem is publikált. Azonban annyira ígéretesnek tartja, hogy ha lesz ideje és energiája, akkor elméletének gyakorlati kipróbálásába egy saját céggel vág bele.

Tovább a cikkhez

Müller Cecília: bizakodásra adnak okot a számadatok

Biztató trendekről árulkodnak a koronavírus-fertőzésszámok, valószínűleg elértük a harmadik hullám tetőzését - mondta el Müller Cecília az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Figyelmeztetett: a fertőzés továbbra is az ország egészében jelen van, ezért fontos továbbra is betartani a védekezési szabályokat. Beszélt arról is, hogy nincs bizonyíték arról, hogy az AstraZeneca oltása tromózist okozna a magyar adatok alapján és ismertette, hogy tragikus módon elhunyt egy nyolc hónapos, koronavírusos csecsemő is, aki nem ebbe a fertőzésbe, hanem Meningococcusba halt bele, de a magyar halálozás-adminisztráció szabályai miatt a koronavírusos elhunytak listájára fog kerülni.

Tovább a cikkhez

Hatalmas a bizonytalanság, a kormány mégis tempósan megy előre a nyitás útján - Mi lesz ebből?

Miközben még az operatív törzs megszólaló tagjai (például az országos tisztifőorvos is) óvatosságra intenek az elmúlt napok kedvező tendenciát sugalló járványügyi adatai kapcsán és az elmúlt napok adatait rengeteg bizonytalanság övezi (hosszú hétvége hatása miatt), a kormány lendületesen megy előre az újraindítási tervével. Olyannyira, hogy a csütörtöki Kormányinfón a nyitás egy újabb köztes lépcsőfokát lengette be Gulyás Gergely miniszter és szavai arra utaltak, hogy a jelenleg április 19-ig kihirdetett korlátozó intézkedésekben újabb lazítás jön.

Tovább a cikkhez

Németország tárgyalni kezd a Szputnyik V beszerzéséről

Németország tárgyalást kezd Oroszországgal az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen kifejlesztett Szputnyik V orosz vakcina beszerzéséről kétoldalú alapon, az Európai Uniótól függetlenül - jelentette be a német szövetségi egészségügyi miniszter csütörtökön.

Tovább a cikkhez

Gulyás Gergely: 5-6 napon belül újabb lazításról születhet döntés

5-6 napon belül elérhetjük a 3 millió beoltottat, ekkor újabb lazításokról dönthet majd a kormány - mondta el Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón. Reményei szerint április végére újra kinyithatnak majd az éttermek teraszai, május végére pedig visszanyithat minden, bár a maszkviselési kötelezettség hosszabb távon is velünk maradhat. Az immunitási igazolásokról 3,5-4 millió oltott körül születhet döntés.

Tovább a cikkhez

Szerbiában újra lehet regisztráció nélkül oltani

Előzetes regisztráció nélkül is megkaphatják a szerb állampolgárok a koronavírus elleni védőoltást az ország több településén is, bejelentkezés nélkül a Sinopharm és az AstraZeneca vakcinája érhető el.

(MTI)

Koronavírus: négy hónappal az olimpia előtt Tokió szigorítást kér

Szigorúbb járványügyi intézkedések bevezetésére kérte csütörtökön a japán kormányt Juriko Kojke tokiói kormányzó, hogy megfékezzék a fővárosban és környékén a koronavírus terjedését.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: megérkeztek a legfrissebb, csütörtök reggeli magyar adatok

4 814 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 698 490 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 272 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 681 főre emelkedett. 11 663 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 337-en vannak lélegeztetőgépen. Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 608 084 fő, közülük 1 077 947 fő már a második oltását is megkapta - adja hírül a koronavírus.gov.hu.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: lazít a kormány, miközben tovább terjed a vírus, egyre több az aggály az AstraZeneca ol

 A világon 132 975 654 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 886 573 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli adatai szerint, 75 591 567-en meggyógyultak - írja az MTI.

Az Európai Járványvédelmi Központ korábbi szakértője szerint csak akkor lehet eredményes a járvány elleni védekezés, ha a korlátozások fenntartását és az oltási kampányt kombináljuk. A korlátozások nélküli terjedés órája ugyanis gyorsabban jár, mint az oltásokból felépülő védettségé, írja az ATV.

A koronavírus-járvány elleni védelmi intézkedések újabb meghosszabbításáról döntött a kormány az operatív törzs javaslatára. Ezúttal április 19-ig lesznek érvényben a szabályok, ez épp az a nap, amikor a kormány megnyitná az iskolákat. Miközben az eredeti szigorító intézkedések jelentős részét fenntartja mostani döntésével a kormány, ne feledjük, hogy a nyitás irányába is ellépett, ugyanis szerda óta újra nyitva lehet minden bolt (igaz, újfajta korlátozások mellett), több szolgáltatás vált újra elérhetővé és a kijárási korlátozás időtartama is szűkült. A rendeletek és jogszabályok útvesztőjében bemutatjuk az egyedi magyar járványügyi stratégiát.

Az AstraZeneca közleményben reagált az európai gyógyszerfelügyeleti szerv tegnai bejelentésére, amely szerint a vakcina és a vérrögképződés között összefüggés lehet. A vakcinagyártó szerint az esetek ritkák, és emlékeztetett, hogy a WHO még nem talált összefüggést. Emellett jelezték, együttműködnek a hatóságokkal, és mindent megtesznek az esetek kivizsgálásáért.

Címlapkép: Getty Images

A Credit Suisse svájci bankóriás homlokzata. Fotó: Shutterstock
getty, vonat, vasút, tehervonat, állomás, peron
elon musk
Felfüggeszti az értékesítést az Aegon Lakástakarékpénztár
Revolut bankkártya

Alapblog Soha ilyen jókedv!

Ilyet még nem látott a világ, az Egyesült Államokban olyan ütemben oltanak, hogy a vállalatok beszerzési menedzserei...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Armin Laschet cdu kancellar jelolt 210420