Előfizetői tartalom

Sosem volt ennyi aranytartaléka Magyarországnak – De miért van erre szükségünk?

Háromszorosára növelte Magyarország aranytartalékát az MNB, ezzel az utóbbi három évben már harmincszoros volt a növekedés – jelentette be a jegybank szerdán. Sőt, az elérhető információk alapján eddig sosem volt ennyi aranytartaléka az országnak az utóbbi közel száz ében, amióta a jegybank létezik. De ki vesz ma még a világon aranyat? Ezzel is szembe megyünk a nemzetközi trendekkel?

Sosem volt még ennyi aranyunk Az eddigi 31,5 tonnáról 94,5 tonnára emelte a magyar aranytartalékot az MNB, ezzel a 2018-as tízszerezés után ismét jelentősen emelkedett a nemesfémben lévő tartalék. Sőt, jó eséllyel sosem volt ennyi aranytartalékunk. Az MNB oldalán jelenleg 1998-ig visszamenőleg érhető el a statisztika, az is csak aktuális értéken, nem tonnában. Azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés