Előfizetői tartalom

Az egész világ az áremelkedéstől fél, a régióban Magyarországnak fájhat a legjobban

Kelet-Közép-Európában Magyarországon üthet be legerősebben az a nemzetközi tendencia, ami az infláció emelkedéséről szól – vélekednek az ING Bank elemzői. Ennek több oka is van, többek között nálunk a legerősebb a deviza esetleges gyengülésének hatása, illetve az olajárak emelkedése is hozzánk gyűrűzhet be a leginkább. Az áremelkedés jelei már márciusban látszottak, de a neheze csak áprilisban és májusban jön majd, akkor akár több mint nyolcéves csúcsot is láthatunk.

Már éledezik az infláció, de ez még csak a kezdet A múlt héten megjelent friss adat szerint márciusban 3,1 százalékról 3,7 százalékra emelkedett az éves infláció Magyarországon, miközben a maginfláció 4,1%-ról 3,9%-ra lassult. Ezzel elindult az a folyamat, ami várhatóan majd áprilisban vagy májusban tetőzik, ezt az időszakot elsősorban az jellemezheti, hogy a járvány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés