Orbán Viktor hamarosan bejelentést tesz: jön a lazítás?

Portfolio
Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán megjelent egy poszt, amelyben a miniszterelnök azt ígéri, hamarosan bejelentést tesz. Egy órával később meg is jelent a videó a kormányfő Facebook-oldalán, amiben bejelentette a kormány legújabb, újranyitással kapcsolatos döntéseit.

Frissítés: a fénykép megjelenése után 1 órával megjelent a miniszterelnök videója.

Erről külön cikkünkben számoltunk be:

Orbán Viktor jelzése szerint most ért véget a kormány ülése és örömmel látják, hogy elértük a 3 millió oltást. Ezért mindenkinek köszönetet mondott a videója elején.

Jól haladunk, gyorsan haladunk az oltással - fogalmazott.

A kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió embernél határozta meg, és ez jövő hét szerdán-csütörtökön meglehet. Ebben az esetben nyithatnak a teraszok

- jelentette be. A teraszdíjat eltörlik.

Az iskolanyitás fokozatos lesz: április 19-én kiynitják az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatát.

Előzetes képet posztolt szokás szerint Orbán Viktor

Orbán Viktor hamarosan bejelentést tesz a Facebook-on, és jó okunk van azt gondolni, hogy a koronavírus-intézkedéseket érinti majd. A Telex mai információi szerint a kormány hamarosan bejelentést tesz a vendéglátóhelyek teraszainak megnyitásáról.

Emlékezetes, a kormányfő kedden külön posztban emlékezett meg arról, hogy Magyarország elérte a 3 millió beoltotti számot. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt heti jelzése alapján így a kormány dönthet a korlátozó intézkedések újabb lehetséges lazításáról. A kormányzati kommunikáció szintjén ugyanis a kormány az átoltottság függvényében dönt a járványügyi korlátozó intézkedésekről

A miniszterelnök ma 15:00-kor tette ki a bejelentésről szóló posztot, így bármikor érkezhet a bejelentést. Folyamatosan figyeljük a miniszterelnök Facebook-oldalát, és ha látunk új fejleményt, frissítjük a cikket.

A kormányfő hamarosan következő megszólalását már csak azért is érdemes figyelni, mert a múlt héten is hasonló volt a folyamat. Akkor szintén egy előzetes fényképet közölt a Facebook-oldalán arról, hogy "hamarosan" bejelentéssel jelentkezik, fél órával később pedig rövid videóban ismertette, hogy mivel akkor meglett a 2,5 millió beoltotti szám, ezért megindul múlt szerdától a nyitás első lépcsőfoka (ennek keretében minden üzlet kinyitott négyzetméter alapú szabály mellett és a március 8. óta újonnan bezárt szolgáltatások is ismét elérhetővé váltak: fodrászat, kozmetika, stb.).

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF