oltas vakcina
Gazdaság

Orbán Viktor bejelentette: megvan a 3 millió beoltott - Jön a kormánydöntés is?

Portfolio
Orbán Viktor a Facebook-oldalán megosztott videóban jelentette be, hogy megtörtént Magyarországon a hárommilliomodik koronavírus-oltás, ez pedig azt is jelentheti a kormányzati kommunikáció szerint, hogy további lazítások jöhetnek a járványügyi szabályokon.

Szijjártó Péter hétfő este azt nyilatkozta, hogy órákon belül meglehet a 3 millió beoltott Magyarországon, néhány perce pedig Orbán Viktor jelentette be, hogy ez meg is történt.

A kormányzati kommunikáció szerint a kormány az átoltottság függvényében dönt a járványügyi korlátozó intézkedésekről, a hárommillió beoltott pedig ennek egyik mérföldköve, így könnyen elképzelhető, hogy nemsokára bejelentik, hoznak-e további lazító lépéseket.

oltas0101022100122

Szakértők szerint ez még nem az az átoltottsági szint, aminek érdemi hatása van, azonban a kormány múlt heti bejelentése szerint a fokozatos nyitási folyamat újabb állomása a 3 milliós beoltotti számnál valósulhat meg. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy "az újraindítás következő lépéseiről a kormány a 3 millió beoltott számánál fog dönteni".

A korábbi kivetítések alapján ez a 3 milliós szám szerdán jöhetett volna el (Gulyás Gergely április 8-án 5-6 napos időtávot mondott, ami kedd-szerdára adta volna ki ezt a szintet), mint kiderült, kedden teljesítette a célt Magyarország.

Vagyis a szerdai ülésén a kormány az oltások száma alapján határozott véleményt alakíthat ki a járványhelyzetről. Tekintettel kell azonban lenni a járványügyi folyamatokra is, hiszen az elhunytak számának hétnapos mozgóátlaga csúcsra futott, csaknem 270-en veszítették életüket naponta koronavírus okozta betegségbe . És azzal, hogy a kormányfő pénteken bejelentette, hogy a középiskolák április 19-ére tervezett nyitását elhalasztják május 7-ére, úgy tűnik, a kormány tekintettel is van a járványgörbére.

Járványügyi oldalról tehát indokolt lenne a múlt héten fenntartott korlátozó intézkedések további fenntartása, főleg arra figyelemmel, hogy április 19-én az elfogadott kormányrendelet értelmében kinyitnak az oktatási intézmények (a középiskolákat leszámítva).

A címlapképen Török Szimonetta fogorvos egy férfit beolt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a fővárosi Honvédkórház oltópontján 2021. április 13-án.Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt.

szerbia
utazás koronavírus
irán elnökválasztás 2
peru temetkezés koronavírus

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
szerbia