Előfizetői tartalom

Kiszámoltuk: április 29-re meglehet a 4 millió beoltott, aztán május 7-től jön a bizonytalanság

Portfolio
A Portfolio legfrissebb számításai szerint április 23-án, azaz pénteken elérhetjük a 3,5 millió elsőre beoltottat Magyarországon, így szombattól kinyithatnak a vendéglátók kerthelyiségei és teraszai, aztán április 29-re elérhetjük a 4 milliós oltási határt is, ami után a kormány a kiszivárgott hírek szerint nagyobb lazításban gondolkodik. Számításaink azt is mutatják, hogy május 7. körülre utolérheti az addig oltásra regisztrálók számát a már beoltottak köre, így onnantól kezdve az lesz a nagy kérdés, hogy az egyre több vakcinával ki és mikor fog majd élni. Az ösztönző hatást a kormány bizonyára a védettségi igazolványhoz kapcsolódó jogosultságokkal igyekszik megteremteni, miközben várhatóan csúcsra járatja az oltási buzdító kampányát is.

Számos fontos bejelentés is elhangzott szerdán egyrészt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől a következő másfél hétben várható 1,4 millió dózisnyi vakcinaszállításról, és a tegnap estig megérkezett vakcinák friss felhasználási terveiről, illetve kiszivárgott az április 26-tól április 30-ig, valamint 2021. május 3-tól május 5-ig  tartó „Tömeges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés