Előfizetői tartalom

A klímaváltozás miatt csökkenhet az újszülöttek súlya

A klímaváltozás, illetve a magzati korban történő magas hőmérsékletnek való kitettség hatására az átlagos születési súly csökkenése és az alacsony születési súlyú újszülöttek arányának emelkedése várható a 21. század közepére - hangzott el a Magyar Éghajlatváltozási Tudományos Testület (HUPCC) Első Országos Interdiszciplináris Éghajlatváltozási Tudományos Konferenciáján.

A klímaváltozás terhességre és újszülöttekre gyakorolt oksági hatásáról viszonylag korlátozottak az ismereteink. Az utóbbi bő évtizedben ugyanakkor egyre többen foglalkoznak azzal a kérdéssel, hogy a terhesség alatti hőmérséklet milyen hatást gyakorol az újszülöttek születéskori egészségére. A klímaváltozás következményeit érdekes módon igen ritkán számszerűsítik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés