Előfizetői tartalom

Koronavírus Magyarországon: két hónapja nem látott adat érkezett

Portfolio
Február 16-a óta nem látott szintre, 1253-ra csökkent az új fertőzöttek száma a magyarországi koronavírus-járványban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 772 707 fertőzöttet regisztráltak. Elhunyt 183 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 26 984 főre emelkedett. 6360 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 753-an vannak lélegeztetőgépen - közölte a koronavirus.gov.hu kormányzati portál. A tegnapi, lassabb oltási tempó mellett a vártnál később, valamikor szombaton érnénk el a 4 millió beoltottat, ami a védelmi intézkedések következő enyhítésének feltétele.

Keddenként általában alacsony az esetszám, de a mostani 1253-as adat az egy héttel korábbinál is 24%-kal, a két héttel korábbinál 56%-kal alacsonyabb, tehát látványosan javul a helyzet. A frissen regisztrált fertőzöttek számának alakulása (a többnapos tünetmentes időszak miatt) némi késleltetéssel mutatja az aktív fertőzöttek trendjét. Ez most számunkra azért különösen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés