Előfizetői tartalom

Szintet lép az európai uniós integráció - Minden tagország kap helyreállítási forrásokat

MTI
Új szintre emeli az európai egységfolyamatot a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozását szolgáló Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) - jelentette ki Olaf Scholz német pénzügyminiszter kedden Berlinben az RRF forrásainak felhasználásáról szóló német és francia nemzeti terv közös bemutatóján, amelyet Bruno Le Maire francia pénzügyminiszterrel tartott.

Olaf Scholz kiemelte, hogy a német-francia kezdeményezésre megteremtett RRF - amely 672,5 milliárd euró forrást biztosít a tagállamoknak - "nemcsak azt bizonyítja, hogy az EU le tud legyőzni egy súlyos válságot, hanem azt is, hogy képes jövőt építeni".     Az RRF révén az EU megerősödve kerül ki a válságból, és elindul "a klímabarát és digitális jövő" felé - mondta....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés