Előfizetői tartalom

Változtat a KSH a maginfláció kiszámításának módján

Portfolio
A külföldi gyakorlatot is figyelembe véve áprilistól a Központi Statisztikai Hivatal módosítja a maginfláció számításához használt termékek és szolgáltatások körét: a jövőben a szeszes italok és a dohányáruk árváltozását már nem veszi figyelembe a mutatószám meghatározásához - írja közleményében a KSH. A változást követően a maginfláció a teljes infláció 63 százalékát fedi majd le.

A szeszes italokkal és a dohányárukkal bővíti idén áprilistól a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) azon termékek körét, amelyek árváltozását nem veszi figyelembe a maginfláció kiszámításához. „A szeszes italok és a dohányáruk árát az utóbbi években jelentősen befolyásolta a jövedéki adó mértékének rendszeres, éven belüli többszöri, európai uniós jogszabály...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés