Előfizetői tartalom

Ezek a projektek, amelyek alátámasztják a magyar GDP-növekedést

A 2020 eleje óta bejelentett nagyvállalati fejlesztések elérik a 2600 milliárd forintot, ami az éves hazai GDP mintegy 5,5%-át teszi ki - jelent meg Magyarország legutóbbi konvergeciaprogramjában, amely szerint középtávon, az ezen beruházások révén kiépülő többletkapacitások éves szinten mintegy 8 000-13 000 milliárd forinttal emelhetik Magyarország exportteljesítményét, amely a jelenlegi éves magyar árukivitel nagyságrendileg 20-34%-át jelenti. Ezek a beruházások összességében 8-10 százalékpontos GDP többletet generálhatnak.

A jelentés szerint a járványidőszakban is töretlen volt a működőtőke-beáramlás az országba. A befektetésekért folyó versenyben elért előkelő pozíciót elsősorban a tőkeköltségeket érdemben mérséklő, 2017-től 9%-ra csökkentett társasági adókulccsal magyarázzák, amely EU-szerte továbbra is a legalacsonyabbnak számít. További fontos tényezők a gyártók és piacaik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés