Előfizetői tartalom

Ezek a projektek, amelyek alátámasztják a magyar GDP-növekedést

A 2020 eleje óta bejelentett nagyvállalati fejlesztések elérik a 2600 milliárd forintot, ami az éves hazai GDP mintegy 5,5%-át teszi ki - jelent meg Magyarország legutóbbi konvergeciaprogramjában, amely szerint középtávon, az ezen beruházások révén kiépülő többletkapacitások éves szinten mintegy 8 000-13 000 milliárd forinttal emelhetik Magyarország exportteljesítményét, amely a jelenlegi éves magyar árukivitel nagyságrendileg 20-34%-át jelenti. Ezek a beruházások összességében 8-10 százalékpontos GDP többletet generálhatnak.

A jelentés szerint a járványidőszakban is töretlen volt a működőtőke-beáramlás az országba. A befektetésekért folyó versenyben elért előkelő pozíciót elsősorban a tőkeköltségeket érdemben mérséklő, 2017-től 9%-ra csökkentett társasági adókulccsal magyarázzák, amely EU-szerte továbbra is a legalacsonyabbnak számít. További fontos tényezők a gyártók és piacaik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái