Ferkó Nikolett

Ferkó Nikolett

2017-ben végzett a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetemen kommunikáció- és média szakértőként. Egyetemi évei alatt az MTVA-nál volt gyakornok, 2017-ben kezdett el dolgozni a Magyar Távirati Iroda (MTI) Gazdasági Szerkesztőségében. Rendszeresen tudósított sajtótájékoztatókról, fő szakterülete pedig a mezőgazdaság, az élelmiszeripar. 2021 márciusában csatlakozott a Portfolio-hoz.
Kapcsolatfelvétel
Cikkeinek a száma: 58
10 évet se kell várni arra, hogy a munkaerőpiac is érezze a jelenlegi oktatási rendszer állapotát

10 évet se kell várni arra, hogy a munkaerőpiac is érezze a jelenlegi oktatási rendszer állapotát

Mintegy tíz év múlva megjelennek a jelenleg alsó tagozatos gyerekek, vagyis az alfa generáció ("digitális bébik") első képviselői a munkaerőpiacon, ők lesznek a legnagyobb vesztesei a fokozatosan a gyermekmegőrzés szintjére süllyedő hazai közoktatásnak, amely komplex átalakítás nélkül már sokszor a jelenlegi munkáltatói igények kielégítésére sem képes - mondta a Portfolio-nak Totyik Tamás. A magas színvonalú oktatáshoz már most is csak a tehetősebb réteg fér hozzá, mondhatni már most a gazdagok privilégiuma, valamint a közoktatás alig képes a pedagógushiányból fakadó extra terhek kielégítésére, ez pedig a jövőben a társadalom szerkezetét is bomlaszthatja. A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke szerint, ha a sztrájkbizottság most azonnal megegyezne a béremelésről a kormánnyal, akkor is megmarad a pedagógushiány, amely mellett egyéb problémák is vannak. Különösen aggodalomra adhat okot az idei fűtési szezon, amely idején tetőzhet a pedagógusok türelme. A jelenlegi törvények miatt nem egyszerű sztrájkot szervezni, így a szakmabeliek polgári engedetlenséggel próbálkozhatnak.

Pénzpumpa nélkül is lehet milliárdossá válni - ezt egy magyar szépségipari vállalkozó is bizonyítja!

Pénzpumpa nélkül is lehet milliárdossá válni - ezt egy magyar szépségipari vállalkozó is bizonyítja!

Építőmérnökként diplomázott, majd egy véletlennek köszönhetően csöppent majdnem húsz éve a szépségiparba. Jákob Zoltán elsajátította a manikűr és a műkörömépítés fortélyait, mindezt annak érdekében, hogy jobban megértse a piaci igényeket, ez pedig bármilyen hihetetlen is, mostanra Magyarország egyik leggazdagabb emberévé tette (az idei A 100 leggazdagabb kiadvány (szerk. Szakonyi Péter) listája alapján a 37. az országban). Az általa gyártott és forgalmazott körömkészítésre alkalmas alapanyagokat és eszközöket már nemcsak a magyar szakemberek használják, hanem azok a nemzetközi porondon is kiemelkedően helytállnak. Csak a körömkonglomerátumból közel 10 milliárd forint az éves árbevétele. Exkluzív interjút adott a Portfolio-nak pályafutásáról, jelenlegi üzleti kihívásairól és jövőbeli terveiről Jákob Zoltán, aki nemcsak az Elite Cosmetix-Crystal Nails csoportot irányítja, hanem ingatlanberuházó tevékenységgel is foglalkozik, cégeit pedig a Jacobs Holding fogja össze, amelynek egyszemélyes tulajdonos-vezérigazgatója.

Tesco-vezér: fenntarthatatlan az árstop, nincs itt semmiféle extraprofit

Tesco-vezér: fenntarthatatlan az árstop, nincs itt semmiféle extraprofit

Valóban óriási bevétel látható a kiskereskedelemnél, azonban nem beszélhetünk extraprofitról, amelyet a Tescónak is be kell fizetnie idén és jövőre az államkasszába. A szektor finanszírozza az árstop költségeit is, azonban a Portfolio-nak Pálinkás Zsolt, a Tesco-Global Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy piactorzító hatásuk miatt az egyes élelmiszerekre bevezetett hatósági árak hosszú távon fenntarthatatlanok. Az áruházlánc vezetője az inflációra tekintve egyáltalán nem optimista, szerinte egyes szektoroknak készülniük kell a recesszióra. A Tesco is érzékeli a lefelé vásárlást, azok a vásárlók, akik korábban egy prémium terméket preferálták, most belekóstolnak egy más kategóriába, az olcsóbb változatokba is, emellett beköszönt az azonnali kedvezmények kora. Végül, de nem utolsósorban Pálinkás Zsolt minden kétséget eloszlatott: a Tesco marad Magyarországon.

Tiborcz István: Továbbra is aktívan keressük a befektetési lehetőségeket 

Tiborcz István: Továbbra is aktívan keressük a befektetési lehetőségeket 

Rekorderedménnyel zárta a BDPST Group a tavalyi évet - nyilatkozta a Portfolio-nak adott interjújában Tiborcz István. A cégcsoport többségi tulajdonosa szerint ez is bizonyítja, hogy a társaság nagyon jó formában van, most érett be az elmúlt évek munkája. Arról is beszélt, hogy hosszú távra köteleződtek el pénzügyi befektetőként a Gránit Bank megvásárlásával - a befektetés a stratégia első lépése volt, ezt további, előkészítés alatt állók követik majd. Ebbe illeszkedik a Diófa Alapkezelő akvizíciója is. Hosszú távú versenyképességük kulcsát az innovációs és technológiai újításokban látja. Továbbra is aktívan keresik a befektetési lehetőségeket, amelyet elmondása szerint a BDPST Group organikus növekedésének köszönhetően tehetnek meg.

Globális élelmiszerválság fenyeget - Csak egy hatalmas dolog állhat a hazai gabonatermés útjába

Globális élelmiszerválság fenyeget - Csak egy hatalmas dolog állhat a hazai gabonatermés útjába

Komoly élelmiszerválsággal nézhet szembe a világ az orosz-ukrán háború hatásai miatt. Az ENSZ szerint mintegy 25 millió tonna rekedt Ukrajnában, jelentősen emelkedtek az energiaárak, inflációs nyomás sújtja az országokat. Nagy István agrárminiszter szerint a háború következményei egyelőre beláthatatlanok, prioritásként kell kezelni a hazai élelmiszerellátás biztonságának megőrzését, ennek érdekében vezettek be korlátozást a gabona exportjára is. A Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke szerint Magyarországon nem várható élelmiszerhiány, azonban a globális élelmiszerválság szinte biztosra vehető. Mindezek miatt még inkább felértékelődik a belföldi gabonatermesztés szerepe. A szántóföldi munkáknak azonban nemcsak ezekkel kell szembenéznie, hanem az időjárás is váratlan akadályokat gördíthet. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerint jelentős a csapadékhiány okozta kár, ezért mielőbbi áttörést szorgalmaznak az öntözésfejlesztésben.

Kieső külföldiek, infláció, drágulás - Mi lesz így a magyar szállodákkal?

Kieső külföldiek, infláció, drágulás - Mi lesz így a magyar szállodákkal?

Globálisan még nem tért magához a szektor, azonban érezhető a fellendülés a koronavírus-járvány okozta nehézségek után a hazai turizmusban - mondta a Portfolio-nak Kovács Balázs. A Danubius Hotels vezérigazgatója óvatos optimizmussal tekint a közeljövőre, már csak azért is, mert a Budapest Airport 80 százalékra várja a kapacitások visszarendeződését 2019-hez képest. Tehát, turista várhatóan lesz, ugyanakkor az orosz-ukrán fegyveres konfliktus miatt kieső orosz vendégek hiányát bizonyos hazai desztinációk valószínűleg megsínylik. A vezérigazgató értékelve a hazai turizmusfejlesztést megjegyezte, hogy a hazai szállodaipar szempontjából rendkívül fontosak a nemzetközi sportesemények; vonzóvá teszik mind az országot, mind a fővárost a turisztikai attrakciók, azonban egy dolog még hatalmasat tudna lendíteni a fővárosi hivatás- és konferenciaturizmuson. Utóbbira egyébként nagyon nagy szükség is van: a vidéki szállodák foglaltság tekintetében jól állnak, azonban ez a főváros számára nem megnyugtató, mivel az utolsó járvány előtti békeévben, 2019-ben az országos szállodapiac bevételének a fele Budapesten keletkezett. A szállodaárak kapcsán Kovács Balázs rávilágított, hogy a növekvő energiaárak és a bérinfláció következtében jelentősen megnőttek az önköltségeik, ez pedig a drágulásban tükröződik.

Feszül a költségvetés, és ezt már nem lehet halogatni - Interjú Oszkó Péterrel

Feszül a költségvetés, és ezt már nem lehet halogatni - Interjú Oszkó Péterrel

Fokozódik az inflációs nyomás, a gazdasági növekedési kilátások tele vannak kockázatokkal, a költségvetés rendkívül kedvezőtlen helyzetben van, korrekcióra szorul, azonban ennél keményebb munka lesz a jövő évi büdzsé megalkotása, hiszen a mindenkit nehezen érintő intézkedések akkor érkezhetnek majd - beszélt a Portfolio-nak makrogazdasági meglátásairól Oszkó Péter, gazdasági szakember, aki a lakosság körében nem számít megszorításokra. A Bajnai-kormány pénzügyminisztere szerint a költségvetés valószínűleg más pontokon, akár állami beruházásokon próbál majd forrást megtakarítani. A beszélgetés során elárulta, hogy mit gondol a múlt heti parlamenti választásokról, valamint kifejtette véleményét az Európai Bizottság Magyarország jogállamiságát vizsgáló eljárásról is. Mindezek mellett az OXO Holdings igazgatóságának elnöke, kockázatitőke-befektető beszélt arról is, hogy a mostani gazdasági kihívásokkal teli időszak milyen kihívást okozott a befektetési politikájukban, valamint megosztotta tapasztalatait a fintech szektorról is. Oszkó Péter szerepet vállal az idei vizes világbajnokság hazai megszervezésében annak érdekében, hogy a sportesemény pénzügyileg fegyelmezett legyen.

Agrárminisztérium: mindenről a felvásárlók tehetnek

Agrárminisztérium: mindenről a felvásárlók tehetnek

Körülbelül két hét telt el azóta, hogy Mélykútra hirdettek meg tiltakozást a hazai víziszárnyas tenyésztők, akik a nekik járó állatjóléti támogatásoknak csupán közel 40%-át kapták meg az államtól, immár két negyedévre vonatkozóan. Az áremelkedések és az elszálló termelési költségek mellett ez jelentős veszteséget jelent a tenyésztőknek, akik a Baromfi Terméktanácshoz is segítségért fordultak. A Portfolio érdeklődött az Agrárminisztériumnál, amely azt a tájékoztatást adta, hogy az ágazati szereplők tisztában vannak az elérhető támogatásokkal, és bizonyos felvásárlók olyan felvásárlási gyakorlatot folytatnak, amelyben a termelőket illető támogatások egy részét, vagy egészét bekalkulálják az átvételi árakba. Ezt a gyakorlatot az AM helyteleníti, azonban a piaci szereplők egymás közötti megállapodásaiba nincs közvetlen beleszólása. Az agrártárca amellett, hogy megemelte az érintettek számára adható keretet, az elmúlt időszak tapasztalataiból merítve, a jövőre vonatkozóan több feladatot is kitűzött. Az ágazatra rá is férne a változás, különösen az elmúlt évek kedvezőtlen piaci folyamatai világítottak rá a strukturális változások szükségességére.

A legsúlyosabb időszakban jött a nagy változás a patikákban

A legsúlyosabb időszakban jött a nagy változás a patikákban

Január elejével egy jogszabályváltozás miatt alapvető akadályokba ütközik a sokak életét megkönnyítő, - nem vényköteles – gyógyszerek házhoz szállításának szolgáltatása, mint például a láz-, fájdalom és fejfájáscsillapító, a görcsoldó vagy gyulladáscsökkentő. A gyógyszerbiztonságra hivatkozó törvénymódosítás szerint év elejétől ezen készítményeket csak gyógyszertári dolgozó szállíthatja ki, azonban piaci információk szerint ennek a feltételnek meglehetősen kevés patika tud majd megfelelni, éppen ezért kevés gyógyszertár szállít majd házhoz. A parlament döntése nyomán tehát ellehetetlenül egy, a valós piaci igényekre létrejött és feltörekvőben lévő szolgáltatás. A pandémia idején különösen hasznos ugyanis, hogy akár az egészségüket féltők vagy mozgásukban korlátozottak is a személyes kontaktust elkerülve juthassanak hozzá a gyógyszerekhez. A kormány lépése különösen érdekes a koronavírus sorozatosan tomboló hullámai fényében, hiszen ezzel megszüntet egy hatékony távmegoldást. A gyógyszertári piacot érintő változásról a Portfolio körképet készített a piac szereplőivel.

Elképesztő profit a luxuspiacon: mégis, mi kerül egy parfümben több százezer forintba?

Elképesztő profit a luxuspiacon: mégis, mi kerül egy parfümben több százezer forintba?

Biológus diplomát szerzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, és habár tanult közgazdaságtant és pedagógiát is, az igazi szenvedélye az illatok lettek Zólyomi Zsoltnak, aki egyike lehetett a világon azoknak, aki Franciaországban sajátíthatta el a parfümőri szakmát. A hazai parfümőr Magyarországon meglepően sikeres üzletet épít, de az általa készített személyre szabott parfümmel akár a világot is képes átszelni a megrendelő kedvéért. Magyarország első niche parfümériájának tulajdonosának showroomjában járt a Portfolio, ahol egyebek mellett azt is megtudtuk, hogy mennyi összetevőből készül egy parfüm, milyen áron, és hogy nincs még egy olyan iparág, amely akkora árréssel dolgozik, mint a parfümipar luxus szegmense. Zólyomi Zsolt azt is megosztotta, hogy ugyan a koronavírus-járvány érintette ezt az ipart is, azonban azt is bizonyította, hogy üzletileg nemcsak egészséges, hanem jövedelmező is. Úgy véli, hogy ha valaki pénzt akar válsághelyzetben értékállóan befektetni, akkor luxusrészvényekben érdemes gondolkodni.

Nem csak a hazai pályán versenyezne a Corvinus

Nem csak a hazai pályán versenyezne a Corvinus

Nagy a harc a legtehetségesebb diákokért és a Corvinus nem feltétlenül csak hazai pályán akar versenyezni, hanem azokkal a jó nyugat-európai, észak-amerikai vagy közép-európai egyetemekkel is, amelyek szintén alternatívát kínálnak a magyarok számára. Már nem az a cél, hogy annyi hallgató tanuljon a Budapesti Corvinus Egyetemen, amennyi csak befér a Fővám téri épületbe, hanem, hogy az immár alapítványi struktúrában működő intézmény nemzetközi minta mentén szerveződjön – jelezte a Portfolio-nak adott interjújában Takáts Előd. A Budapesti Corvinus Egyetem pár hónapja kinevezett rektora arról is beszélt, hogy ebben az új modellben az oktató-hallgató arányt 1:12-höz közelítenék a jelenlegi 1:20 arányról. A külföldről hazaérkező közgazdásszal beszélgettünk a szenátus és a kuratórium egészséges munkamegosztásáról, a rendelkezésre álló forrásokról, valamint az egyetem pénzügyi stabilitásáról. Kitért arra is, hogy elit egyetem szeretnének lenni, de nem a mostani elit gyerekeit akarják képezni, hanem a jövő elitjét, ennek megalapozásához pedig egy esélyegyenlőségi programot is létrehoznak.

Az év egyik legjelentősebb autóipari beruházását jelentette be Szijjártó Péter

Az év egyik legjelentősebb autóipari beruházását jelentette be Szijjártó Péter

Hatalmas volumenű, 264 milliárd forint értékű beruházást hoz Magyarországra a dél-koreai EcoPro vállalat, amely Debrecenben elektromos autó akkumulátorához szükséges katódgyártásra alkalmas üzemet létesít majd - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A kormány vissza nem térítendő támogatást biztosít a beruházáshoz, ehhez uniós jóváhagyásra lesz szükség, ugyanis a nemzeti hatáskörben adható maximális összegnél magasabb támogatásról állapodtak meg a felek. A miniszter egyeztetett a Bumchun, az Inzi Controls és a Solus Advanced Materials vállalatokkal, mindhárom vállalat a küszöbén áll annak, hogy újabb beruházást jelentsen be Magyarországon.

Feldman Zsolt: Számunkra most minden üzemméret fontos

Feldman Zsolt: Számunkra most minden üzemméret fontos

Javában zajlik a 2023 utáni Közös Agrárpolitika stratégiai tervének készítése, amelyet december végéig kell benyújtani az Európai Bizottságnak, azonban "állandóan egy mozgó vonat után futunk, mivel a bizottság folyamatosan változó célokat próbál meg beilleszteni" - tudatta a Portfolio-val Feldman Zsolt. Az Agrárminisztérium államtitkára azt is jelezte, hogy időarányosan jól állnak, a szakmai párbeszédek folynak. Kiemelte, hogy a stratégiai terv elsősorban a közvetlen támogatásoknál hoz majd újdonságokat, mivel ezeknél eddig ilyen dokumentumot nem kellett készíteni. Habár a végső döntést a kormány mondja ki, az év elején létrejött Vidékfejlesztési Kormánybizottság tagjainak szakmai meglátásai nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy kormányzati döntés szülessen az uniós támogatások szempontjából létfontosságú stratégiai tervről. Megkezdődött már a gondolkodás arról, milyen vidékfejlesztési pályázatokat hirdetnek 2023-tól, de most elsősorban a jelenleg futó felhívások menedzselésére fókuszálnak. Az államtitkár szerint az agrárium termelékenysége és hatékonysága ugrásszerűen növekedhet, ha a korábbiaknál jóval több vidékfejlesztési forrást sikerül megfelelően felhasználni.  Így a vidéki vállalkozások is megerősödhetnek és jobban fizető munkahelyekké válhatnak.

Már küszöbön a kiszállítás csettintésre – Robotizált raktárral újít az Euronics

Már küszöbön a kiszállítás csettintésre – Robotizált raktárral újít az Euronics

Az elmúlt 7 évben mintegy 7 milliárd forintot allokált különféle fejlesztésekre – mint például a bolthálózat modernizációjára, a webshop fejlesztésére és raktárkapacitás-bővítésre – az Euronics. A fejlesztések egyik állomása az 1,6 milliárd forintból megvalósuló, Üllőn már javában épülő új raktár, amelynek egy része teljesen robotizáltan működik majd - osztotta meg a Portfolio-val Fazekas Bálint. Az Euronics kereskedelmi ügyvezetője azt is elárulta, hogy az áruházlánc rekordnagyságú árukészlettel készült a karácsonyi vásárlási rohamra. A cég a tavalyi évet közel 80 milliárd forintos árbevétellel és 2019-hez képest 7 százalékos növekedéssel zárta, idén pedig még magasabb bővülési ütemet várnak annak ellenére, hogy a járvány miatt 5 hétre be kellett zárni az üzleteket.

Lázár János: abcúg, külföldi diszkontok!

Lázár János: abcúg, külföldi diszkontok!

Überelni kell a külföldi kiskereskedelmi láncokat, diszkontokat, abcúg multik, vivát magyarok! - véli Lázár János, a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, aki a Portfolio-nak adott interjújában hangsúlyozta, emberi ésszel nem fogható fel, hogy mi a jó az élelmiszerimportban Magyarországnak, miközben rendelkezésére áll a termőföld és édesvíz, amellyel képes lenne megfelelő mennyiségű élelmiszer termelésére, a hazai lakosság ellátására. Fontosnak tartja, hogy a magyar minőségi alapanyag-termelést akár kormányzati beavatkozással hazai szereplők dolgozzák fel. Továbbá javasolja, hogy a magyar állam a kiskereskedelem jogszabályi környezetének patrióta alakításával igyekezzék lehetővé tenni egy egységes magyar lánc létrejöttét. Szerinte a kiskereskedelmi adóval szembeni megfutamodás súlyos hiba volt Magyarország részéről, és kedvezőnek tartja az Indotek csoport tulajdonrész szerzését az Auchanban, ráadásul úgy véli, sokkal határozottabban kellene előre menniük a hazai szereplőknek a napi fogyasztási cikkek és élelmiszerek kiskereskedelmében. Mindezek mellett beszélt arról is, hogy példátlan méretű forrás áll rendelkezésre a vidék fejlesztésére, álláspontja szerint a vállalkozásokat kell támogatni annak érdekében, hogy az ország és a vidék GDP termelő képessége növekedjen. Az élelmiszerdrágulással kapcsolatban pedig azt jegyezte meg, hogy az élelmiszeripari piac működésébe beavatkozni nem szabad, inkább szociális oldalon kell támogatni a fogyasztókat, elsősorban a nyugdíjasokat, akiket leginkább sújt az infláció.

A gazdát és a malacot is védené a Kometa vezetője

A gazdát és a malacot is védené a Kometa vezetője

Át kell vennie az HonestFood koncepciónak az ipari mezőgazdaságtól a küldetést, amelyet az mindig betöltött: az egész emberiség élelmiszerellátását stabilan garantálnia kell, miközben tisztességes jövedelmet biztosít az ellátási lánc minden szereplőjének az egészséges életmód szem előtt tartásával, a természet és a környezet védelmével, valamint állatjóléti szempontok figyelembevételével. Ennek eléréséhez kezdeményeztünk párbeszédet a húsipar képviselőivel - mondta egy kerekasztal-beszélgetésen a mozgalom megálmodója Giacomo Pedranzini. A Kometa 99 Zrt. ügyvezetője a Portfolio-nak arról is beszélt, hogy a jövőben megdupláznák a termelési kapacitást, amellyel nemcsak új piacok felé lesznek képesek nyitni, hanem többszáz új munkahelyet is teremtenek majd Kaposváron.

Betör a svéd-norvég piacra a magyar társkereső

Betör a svéd-norvég piacra a magyar társkereső

Általában a tőke nyugatról szokott keletre áramlani, erre cáfol rá a Randivonal társkeresőt üzemeltető Dating Central Europe Zrt., amely egy friss tranzakcióval az északnyugati, a svéd-norvég társkeresési piacra vásárolta be magát - tudatta a Portfolio-val Weiler Péter. A Dating Central Europe Zrt. ügyvezetője, társtulajdonosa azt is elárulta, hogy a Mötesplatsen (magyarul: Találkahely) prémium, komoly kapcsolatokra koncentráló társkereső megvásárlásával 6,5 millió euróra bővül majd a DACE árbevétele, amely jelenleg mintegy 2 millió eurót tesz ki. A vállalat európai hálózat létrehozását tűzte ki célul, ennek nagyon fontos lépése, hogy a mostanihoz hasonló platformokat vásároljanak meg a jövőben is.

Lázár János: ilyen földterülete még a Mészáros és Csányi Csoportnak sincs

Lázár János: ilyen földterülete még a Mészáros és Csányi Csoportnak sincs

Október 28-án jegyezték be hivatalosan a Jövő Nemzedék Földje Alapítványt, amelyet a törvény szerint két vagyontárgy illet: az egyik a Nemzeti Ménesbirtok részvényeinek száz százaléka, a másik pedig egy vagyonkezelői jog biztosítása mintegy 8200 hektárnyi termőföldön és közel 1500 hektárnyi erdő felett. Az alapítvány megkapja a tízezer hektárt vagyonkezelésbe, amelyet a Földhivatal jegyez be, arra elidegenítési és terhelési tilalom vonatkozik, csak a saját tulajdonban lévő Nemzeti Ménesbirtok Zrt.-nek adható bérbe - mondta egy háttérbeszélgetésen az alapítvány elnöke, Lázár János, aki kormánybiztosként a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felel. Azt is tudatta, hogy terjeszkedési ambícióik is vannak, a cég menedzsmentje és a kuratóriumi tagok azt tanácsolják a kormánynak, hogy támogassák a Nemzeti Ménesbirtokot, hogy vásároljon esetleg más agrárcégeket is akár itthon vagy külföldön a mezőgazdasági alapanyagtermelésben való szintlépés érdekében.

EMAG-vezér: Mindent akarunk árulni, ami az interneten kapható

EMAG-vezér: Mindent akarunk árulni, ami az interneten kapható

Ötszáz csomagautomata telepítését tűztük ki célként az év végéig, amely egy év alatt nagyobbra nőtt, mint az összes más csomagautomata megoldás az országban. Folyamatosan fejlesztjük a piacterünket, a Marketplace-t, a jelenlegi 5 ezer partnerünket a következő három évben 15 ezerre bővítenénk. Pillanatnyilag csaknem 3,5 millió termékünk van, és ezzel a nagy partnerszám-növekedéssel akár 7 millióra is nőhet - árulta el Várkonyi Balázs. Az eMAG-Extreme Digital ügyvezető igazgatója a Portfolio-nak adott interjújában a fekete pénteki akciók mellett beszélt arról is, hogy Magyarországról volumenbizniszt üzemeltetni nehéz, de az eMAG és az Extreme Digital fúziójának megszilárdítása után innen indulnának el a további országok meghódítására.

Veszélyben a karácsony - Idén nehéz lehet ajándékot venni

Veszélyben a karácsony - Idén nehéz lehet ajándékot venni

Idén hatalmas lutri, hogy mi érkezik majd meg karácsonyra, mivel a nemzetközi logisztikában bőven akadnak fennakadások, és ami most a briteknél történt, az Európa-szerte bárhol megtörténhet a következő években - világított rá a Trans-Sped ügyvezetője a Portfolio-nak adott interjújában. Fülöp Szabolcs arról is beszélt, hogy a meglévő infrastruktúra már nem bírja el az e-kereskedelem ősmodelljét, az ellátási láncokban alapvető átrendeződésre van szükség. Rendkívül fontos a Trans-Sped számára, hogy a Magyarországra jövő import- és a Magyarországról menő exportvérkeringésben is meghatározóvá vállaljon, ennek elérése érdekében fejlesztenek, jelenleg az is napirenden van, hogy hogyan tudnak a régióban is jelentős szerepet betölteni.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megindult Izrael kegyetlen megtorlása: egyszerre több vörös vonalat is átléptek
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.