Előfizetői tartalom

Most már csak május végére mondja a kormány a nyitás következő fázisának elérhetőségét

Portfolio
Május végére lehet reális az 5 millió elsőre beoltott elérése, ami után megtarthatók lennének a zenés-táncos rendezvények, koncertek, lakodalmak – jelezte a mai Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Ez jelentős eltérés akárcsak az egy héttel ezelőtt vázolt időhorizonthoz képest is, és arra utal, hogy egyre inkább lassul az oltási pálya felfutása amellett is, hogy rengeteg az elérhető vakcina és bárki hozzájuthat 2 nap alatt, ha kéri. Éppen a lassuló oltási pályával és a fiatalok oltakozási kedvének erősítésével függhet össze az a ma jelzett információ is, hogy legalább augusztusig csak védettségi igazolvánnyal lesznek látogathatók a különböző tömegrendezvények, koncertek, fesztiválok, szórakozóhelyek, éttermek belső terei.

Amint a Kormányinfóról szóló tudósításunkban megírtuk: azt mondta Gulyás Gergely, hogy ötmillió beoltott után reális a zenés-táncos rendezvények, koncertek, lakodalmak megtartása és szerinte ez május vége felé fog bekövetkezni. A múlt csütörtöki (április 29-i) Kormányinfón még azt mondta Gulyás, hogy a vakcinakínálat alapján elméletileg 10 nap alatt (május 9-ig)...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái