Előfizetői tartalom

Százmilliárdok forognak kockán: tűkön ülve várja a rendeletet a rendezvényszektor, hogy mikor indulhat újra

Ferkó Nikolett
Több száz milliárdos üzlet a rendezvényipar, amelynek újraindulása a reményeik szerint a közeljövőben már lehetséges - hangsúlyozta Flesch Tamás, a Magyar Éttermek és Szállodák Szövetségének elnöke, aki szerint a hotelek is kénytelenek kivárni azt a rendelkezést, hogy milyen átoltottság mellett tarthatnak rendezvényeket. Jelenleg a hotelek nem fogadhatnak rendezvényre vendégeket, családi összejövetelek tíz főig engedélyezettek még. A Continental Group ügyvezető igazgatója a Portfolio érdeklődésére elmondta, hogy a rendezvények engedélyezése 5 millió beoltottnál akár meg is történhetne, tehát előbb-utóbb, a nyár folyamán akár a labdarúgó-Európa-bajnokság környékén lehet majd rendezvényeket tartani szállodákban. Nem tartja valószínűnek, hogy a pár száz fős szállodai rendezvények esetében korlátozzák majd a létszámot.

Nehéz megbecsülni, hogy a hotelek forgalmának hány százalékát teszik ki a rendezvények, mivel ez nagyon változó mind a szállodák, mind az időszakok függvényében. Példaként említette, hogy egy ötcsillagos budapestiében akár elérheti a 30 százalékot is. A szállodákon kívül számos rendezvényhelyszín működik, így sok száz milliárd forintos üzlet van a rendezvényiparban....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái