Előfizetői tartalom

Százmilliárdok forognak kockán: tűkön ülve várja a rendeletet a rendezvényszektor, hogy mikor indulhat újra

Több száz milliárdos üzlet a rendezvényipar, amelynek újraindulása a reményeik szerint a közeljövőben már lehetséges - hangsúlyozta Flesch Tamás, a Magyar Éttermek és Szállodák Szövetségének elnöke, aki szerint a hotelek is kénytelenek kivárni azt a rendelkezést, hogy milyen átoltottság mellett tarthatnak rendezvényeket. Jelenleg a hotelek nem fogadhatnak rendezvényre vendégeket, családi összejövetelek tíz főig engedélyezettek még. A Continental Group ügyvezető igazgatója a Portfolio érdeklődésére elmondta, hogy a rendezvények engedélyezése 5 millió beoltottnál akár meg is történhetne, tehát előbb-utóbb, a nyár folyamán akár a labdarúgó-Európa-bajnokság környékén lehet majd rendezvényeket tartani szállodákban. Nem tartja valószínűnek, hogy a pár száz fős szállodai rendezvények esetében korlátozzák majd a létszámot.

Nehéz megbecsülni, hogy a hotelek forgalmának hány százalékát teszik ki a rendezvények, mivel ez nagyon változó mind a szállodák, mind az időszakok függvényében. Példaként említette, hogy egy ötcsillagos budapestiében akár elérheti a 30 százalékot is. A szállodákon kívül számos rendezvényhelyszín működik, így sok száz milliárd forintos üzlet van a rendezvényiparban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés