Előfizetői tartalom

Folyamatosan térnek haza a kivándorolt magyarok, de nem onnan, ahonnan gondoltuk

Folytatódott az elmúlt évek kedvező tendenciája a nemzetközi vándorlásban, 2020-ban is többen tértek haza a korábban elvándoroltak közül, mint ahányan elmentek – derül ki a KSH friss demográfiai kiadványából. Viszont a Brexitnek a várakozásokkal ellentétben nem volt érdemi hatása, elsősorban Ausztriából jöttek haza többen.

Egyre kevesebb magyar költözik külföldre A KSH előzetes adatai szerint 2020-ban is folytatódott az utóbbi évek pozitív tendenciája, hiszen miközben 19 300-an vándoroltak ki az országból, 23 100-an tértek vissza azok közül, akik Magyarországon születtek – közölte a statisztikai hivatal a Népmozgalom 2020 című kiadványában. A közel 4000 fős pozitív egyenleg egyértelműen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés