Előfizetői tartalom

Itt a lista: ezekbe az országokba tudsz a magyar védettségi igazolvánnyal szabadon utazni

Szijjártó Péter az utóbbi napokban sorra jelenti be azokat az országokat, amelyekkel már sikerült megállapodni a magyar védettségi igazolvánnyal való beutazásról. Mostani cikkünkben összegyűjtöttük, hogy eddig melyek azok az országok, ahova karantén és tesztkötelezettség nélkül is beutazhatnak a magyarok az igazolvány felmutatásával, mely országokkal folynak jelenleg is a tárgyalások, és hol ütközhet falba a magyar igazolás. Merthogy Horvátország kapcsán is furcsaságokra bukkantunk.

A Konzuli Szolgálat tájékoztatása szerint a kormány 203/2021. (IV. 29.) rendeletében foglalt felhatalmazás alapján a külpolitikáért felelős miniszter megkezdte a tárgyalásokat a védettségi igazolvány külföldön történő elfogadása érdekében.

Fontos, hogy ez egyben azt is jelenti, hogy

vakcinatípustól függetlenül élnek a megállapodások, tehát nem tesznek különbséget a beutazás szempontjából azok között, akik keleti vagy nyugati vakcinát kaptak.

A cikk tartalmából:

  • Eddig hivatalosan hat országgal kötött megállapodást Magyarország a védettségi igazolványok kölcsönös elismeréséről.
  • Furcsaságok vannak a horvát utazás kapcsán.
  • További három országgal biztosan folynak már egyeztetések.
  • Kérdés, mi lesz az olasz nyaralással, ahol egyelőre csak az EMA által engedélyezett vakcinát kapók mehetnek korlátozás nélkül.
  • Június közepére jöhet az EU-s zöld útlevél, de erről még mindig nincs közös álláspont.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés