Előfizetői tartalom

Müller Cecília: a keleti vakcinák is hatásosak és biztonságosak

Portfolio
Ma is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az operatív törzs. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója megköszönte a mentősök munkáját, és elmondta, hogy az oltásnak köszönhetően a mentősök fertőzöttsége jelenleg minimális, de a járványnak még nincs vége. Ezt követően Müller Cecília arról beszélt, hogy az egyéni védelmen túl a közösségi védelmet is segíti az oltás, mától pedig a regisztrált 16-18 évesek is tudnak már időpontot foglalni a csütörtöktől kezdődő oltásra. Emellett biztonságosnak és hatásosnak bizonyult a Janssen oltóanyaga, amiből a háziorvosok is kapnak majd. Emellett az úgynevezett keleti vakcinák is hatásosak és biztonságosak tette még hozzá Müller Cecília. Arra is van lehetőség, hogy az AstraZeneca második adagját az azt kérők 4-12 hét közötti időintervallumban kapják meg, ezt azonban jelezni kell ott, ahol az első oltás is történt.

2021. május 10. 12:33 Véget ért az operatív törzs sajtótájékoztatója 2021. május 10. 12:22 Kérdések és válaszok A lehetőség bejelentése...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái