Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: pár hét múlva jön az uniós digitális oltási igazolvány, ami leváltja a magyar védettségi igazolványt

Portfolio
Leghamarabb néhány napon belül, kevésbé optimista esetben május végéig összejöhet az intézmények közötti alku az uniós digitális oltási igazolványról, így tartható az a cél, hogy június 21-re jogszabály legyen az EU-n belüli nyári utazást megkönnyítő vívmányról – írja a portugál soros elnökség berkeiből származó magasrangú informátorra hivatkozva a Politico.

Ma kerül sor az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a tagállamokat törmörítő Tanács (portugál soros elnökség) közötti második intézményközi egyeztetésre és ez alapján írja a lap, hogy optimista esetben május közepéig is összejöhet az alku. Az még nem világos, hogy a június 21-i céldátum után mennyi ideje lesz a tagállamoknak otthon is felállítani az oltási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés