Előfizetői tartalom

Mexikó azt állítja, Oroszországnak nincs elég második dózisú Szputnyik-vakcinája

MTI
Oroszország komoly gondokkal küzd, hogy elegendő mennyiségben állítson elő a koronavírus elleni Szputnyik V vakcina második dózisából azok teljes körű immunizálására, akik már megkapták az első adagot - közölték mexikói tisztségviselők kedden. A Szputnyik V ugyanis annyiban eltér a koronavírus elleni többi oltóanyagtól, hogy a két dózis eltér egymástól és nem felcserélhető.

Az AP amerikai hírügynökség ezzel összefüggésben felidézte: korábban is voltak jelentések arról, hogy akadozik a Szputnyik V vakcina gyártása, amelyből Oroszország számos államnak ígért szállítani. A Szputnyik V annyiban tér el a koronavírus elleni többi oltóanyagtól, hogy a két dózis eltér egymástól és nem felcserélhető. A vakcina első komponense a humán adenovírus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés