operativ torzs
Gazdaság

Müller Cecília: 335 ezer Pfizer-vakcina érkezett ma Magyarországra

Portfolio
Ma 334 620 adag Pfizer-vakcina érkezett, ezzel folytatják az első és második körös védőoltások beadását - hangzott el az operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján, a Pfizerre való időpontfoglalás lehetőségéről vagy újabb kampányszerű oltásról azonban nem beszélt a tisztifőorvos. Még nem mutatták ki az indiai mutánst Magyarországon, de nem zárható ki, hogy hamarosan nálunk is megjelenik. A tájékoztatóról a Portfolio élőben tudósított.

Még nem találták meg az indiai mutánst Magyarországon

A kórokozók nem ismernek határokat, ezért nem kizárható, hogy Magyarországon is megjelenik az indiai mutáns. Ugyanakkor még nem azonosította sem az NNK, sem más virológiai labor ezt a variánst - ismertette Müller Cecília.

Testi-lelki kikapcsolódásra buzdít Müller Cecília

Töltekezzünk testileg-lelkileg, szánjunk időt a kikapcsolódásra, mozogjunk, aludjunk és relaxáljunk sokat, táplálkozzunk egészségesen - kérte a tisztifőorvos, hangsúlyozva a felhalmozódott feszültség levezetésének jelentőségét. A betegségen átesettek, de még bizonyos tünetekkel küzdők számára közzé fogják tenni a post-covid ambulanciák listáját.

334 ezer Pfizer-vakcina érkezett ma

Ma 334 620 adag Pfizer-vakcina érkezett, ezzel folytatják az első és második körös védőoltások beadását. Mivel sok vakcinánk van, azok számára is lehetővé tették az oltás felvételét, akik az elmúlt 3 hónapban estek át a betegségen. Nekik a kezelő- vagy háziorvosukkal érdemes konzultálniuk az oltakozás előtt.

Világszintű oltási adatok

174 országban 1,29 milliárd adag vakcinát adtak be eddig, a csúcs eddig 20,8 millió volt egy nap alatt. Az EU-ban az átlag napi 3 millió. Magyarországon a teljes lakosság 44%-a már oltott (megkapta legalább az első oltást), az EU-ban ez 30%.

84 ezer fiatalra büszke a tisztifőorvos

Nagyon büszke vagyok a fiataljainkra, a 193 ezer 16-18 évesből 84 ezren érvényesen regisztráltak a megadott időpontig (péntek éjfélig) az oltásra - mondta Müller Cecília. 80 százalékuk már időpontot is foglalt magának. Ők nem sokat spekulálnak, a védelem mellett a szabadságot is biztosítják maguknak - hangsúlyozta a tisztifőorvos. Akik elmulasztották a regisztrációs lehetőséget péntek éjfélig, azok közül 6 ezren szombat-vasárnap regisztráltak, nekik is elérhetővé teszik az időpontfoglalást, sms-ben fognak ennek lehetőségéről értesítést kapni. Összesen tehát 90 ezer 16 és 18 év közötti fiatal regisztrált és foglalhat időpontot ezzel a védőoltásra.

Köszönet Oroszországnak

Ma megérkezett az utolsó, 200 ezer adagos Szputnyik V szállítmány a leszerződött 2 millió adagból, Müller Cecília ezért köszönetet mondott Oroszországnak, hiszen 1 millió ember védettsége vált általa lehetővé. Aki szeretne Szputnyikkal oltakozni, még foglalhat időpontot magának, de korlátozottan fog mostantól a vakcina rendelkezésre állni. Emellett a 18 éven felüliek Sinopharmra és AstraZenecára tudnak még időpontot foglalni.

Javul a járványhelyzet

Müller Cecília tisztifőorvos elmondta: a járványügyi adatok továbbra is javulást mutatnak, egyre kevesebb az új fertőzött és egyre több a gyógyult. 3282 fő azonban még kórházban van, 397-en pedig lélegeztetőgépre szorulnak, az ő állapotuk súlyos. Most már csak az egyéneken múlik, élnek-e a védőoltás lehetőségével, hiszen már hatféle vakcinával oltanak hazánkban.

Szabályszegések az elmúlt 24 órában

444 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában a maszkviselési szabályok megszegése miatt, a kijárási tilalmat és a csoportosulási, gyülekezési szabályokat 64 személy szegte meg, a korridorokon 57 rendőri intézkedés történt. Hatósági házi karanténban ma 20 197 fő van, 24 óra alatt 2002 házi karantént rendeltek el - ismertette Kiss Róbert alezredes. Tavaly tavasz óta 555 büntetőeljárást rendeltek el, 122 fő gyanúsított kihallgatásával.

Megérkezett az utolsó 200 ezer adag Szputnyik Magyarországra

Megérkezett az utolsó, 200 ezer adagos Szputnyik V szállítmány Magyarországra.

Tovább a cikkhez
GettyImages-1233503994
covid-19
ebrahim raiszi
bezárt üzlet - koronavírus
bear_1
matolcsy gyorgy koltsegvetes hadjarat 210621

Alapblog Tyúk és tojás

Az ábrán azt látjuk, hogyan viszonyulnak a Trump és Biden szavazók a vakcinákhoz. Például a Biden szavazók 3,...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
GettyImages-1233503994