operativ torzs
Gazdaság

Müller Cecília: 335 ezer Pfizer-vakcina érkezett ma Magyarországra

Portfolio
Ma 334 620 adag Pfizer-vakcina érkezett, ezzel folytatják az első és második körös védőoltások beadását - hangzott el az operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján, a Pfizerre való időpontfoglalás lehetőségéről vagy újabb kampányszerű oltásról azonban nem beszélt a tisztifőorvos. Még nem mutatták ki az indiai mutánst Magyarországon, de nem zárható ki, hogy hamarosan nálunk is megjelenik. A tájékoztatóról a Portfolio élőben tudósított.

Még nem találták meg az indiai mutánst Magyarországon

A kórokozók nem ismernek határokat, ezért nem kizárható, hogy Magyarországon is megjelenik az indiai mutáns. Ugyanakkor még nem azonosította sem az NNK, sem más virológiai labor ezt a variánst - ismertette Müller Cecília.

Testi-lelki kikapcsolódásra buzdít Müller Cecília

Töltekezzünk testileg-lelkileg, szánjunk időt a kikapcsolódásra, mozogjunk, aludjunk és relaxáljunk sokat, táplálkozzunk egészségesen - kérte a tisztifőorvos, hangsúlyozva a felhalmozódott feszültség levezetésének jelentőségét. A betegségen átesettek, de még bizonyos tünetekkel küzdők számára közzé fogják tenni a post-covid ambulanciák listáját.

334 ezer Pfizer-vakcina érkezett ma

Ma 334 620 adag Pfizer-vakcina érkezett, ezzel folytatják az első és második körös védőoltások beadását. Mivel sok vakcinánk van, azok számára is lehetővé tették az oltás felvételét, akik az elmúlt 3 hónapban estek át a betegségen. Nekik a kezelő- vagy háziorvosukkal érdemes konzultálniuk az oltakozás előtt.

Világszintű oltási adatok

174 országban 1,29 milliárd adag vakcinát adtak be eddig, a csúcs eddig 20,8 millió volt egy nap alatt. Az EU-ban az átlag napi 3 millió. Magyarországon a teljes lakosság 44%-a már oltott (megkapta legalább az első oltást), az EU-ban ez 30%.

84 ezer fiatalra büszke a tisztifőorvos

Nagyon büszke vagyok a fiataljainkra, a 193 ezer 16-18 évesből 84 ezren érvényesen regisztráltak a megadott időpontig (péntek éjfélig) az oltásra - mondta Müller Cecília. 80 százalékuk már időpontot is foglalt magának. Ők nem sokat spekulálnak, a védelem mellett a szabadságot is biztosítják maguknak - hangsúlyozta a tisztifőorvos. Akik elmulasztották a regisztrációs lehetőséget péntek éjfélig, azok közül 6 ezren szombat-vasárnap regisztráltak, nekik is elérhetővé teszik az időpontfoglalást, sms-ben fognak ennek lehetőségéről értesítést kapni. Összesen tehát 90 ezer 16 és 18 év közötti fiatal regisztrált és foglalhat időpontot ezzel a védőoltásra.

Köszönet Oroszországnak

Ma megérkezett az utolsó, 200 ezer adagos Szputnyik V szállítmány a leszerződött 2 millió adagból, Müller Cecília ezért köszönetet mondott Oroszországnak, hiszen 1 millió ember védettsége vált általa lehetővé. Aki szeretne Szputnyikkal oltakozni, még foglalhat időpontot magának, de korlátozottan fog mostantól a vakcina rendelkezésre állni. Emellett a 18 éven felüliek Sinopharmra és AstraZenecára tudnak még időpontot foglalni.

Javul a járványhelyzet

Müller Cecília tisztifőorvos elmondta: a járványügyi adatok továbbra is javulást mutatnak, egyre kevesebb az új fertőzött és egyre több a gyógyult. 3282 fő azonban még kórházban van, 397-en pedig lélegeztetőgépre szorulnak, az ő állapotuk súlyos. Most már csak az egyéneken múlik, élnek-e a védőoltás lehetőségével, hiszen már hatféle vakcinával oltanak hazánkban.

Szabályszegések az elmúlt 24 órában

444 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában a maszkviselési szabályok megszegése miatt, a kijárási tilalmat és a csoportosulási, gyülekezési szabályokat 64 személy szegte meg, a korridorokon 57 rendőri intézkedés történt. Hatósági házi karanténban ma 20 197 fő van, 24 óra alatt 2002 házi karantént rendeltek el - ismertette Kiss Róbert alezredes. Tavaly tavasz óta 555 büntetőeljárást rendeltek el, 122 fő gyanúsított kihallgatásával.

Megérkezett az utolsó 200 ezer adag Szputnyik Magyarországra

Megérkezett az utolsó, 200 ezer adagos Szputnyik V szállítmány Magyarországra.

Tovább a cikkhez
forint ezres
GettyImages-1233503994
GettyImages-1321879289
medvetozsdebika_frankfurtitozsde
a moore hungary menedzsmentje
hacker
benzin
peking kina

Alapblog Tyúk és tojás

Az ábrán azt látjuk, hogyan viszonyulnak a Trump és Biden szavazók a vakcinákhoz. Például a Biden szavazók 3,...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
GettyImages-1233503994