Előfizetői tartalom

CIB: Egész évben jelentős áremelkedésre számítunk Magyarországon

Portfolio
Az infláció tovább emelkedhet májusban, de a fő kérdés, hogy utána mi történik - mondta Trippon Mariann, a CIB Bank vezető közgazdásza a bank sajtótájékoztatóján. Elmondása szerint ő felfelé mutató kockázatokat lát, és arra számítanak, hogy az év második felében is 4% körüli vagy afeletti infláció lesz Magyarországon. A bank magas növekedést vár 2021-re, de a jelenlegi előrejelzését júniusban vélhetően felfelé korrigálja. A fogyasztás viszont idén még nem fog teljesen helyreállni a CIB szerint.

A fejlett világban elég meggyőzően túl vagyunk a harmadik hullám csúcsán, de globálisan még nem tartunk itt, továbbra is magas szinten platózik a járvány. A vírus epicentruma a fejlett gazdaságokból áttevődött a fejlődő gazdaságokra - mondta Trippon Mariann, a CIB vezető közgazdásza a bank sajtótájékoztatóján. A jelentős terjedés - például Indiában - azzal a kockázattal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés