Előfizetői tartalom

Gyorsvonatként száguld át a zöld forradalom a világon - Magyarország felszáll rá?

Egyre inkább nő az igény mind a lakosság, mind a kormányzatok és az ipar részéről is a fenntartható megoldásokra, így ezek inspirálják a zöldipar bővülését, az ebben rejlő potenciált pedig egyre több piaci szereplő is felismeri - mondta Joó István, az export növeléséért felelős helyettes államtitkár, akivel a Portfolio a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó kapcsán beszélgetett a fenntarthatóságról, annak makrogazdasági súlyáról, a környezetipar relevanciájáról és az abban rejlő piaci lehetőségekről. Az esemény lebonyolításáért felelős kormánybiztossal készített interjúban emellett szó esett a finanszírozásról, a zöldkötvények kibocsátásának tapasztalatairól, a koronavírus-járvány hatásairól és az e-mobilitás térnyeréséről is.

Az innovációk számos területre begyűrűznek, nyilvánvaló, hogy üzleti fordulatot hoz a fenntarthatóság. Mit gondol hogyan alakult ez kihívásból gazdasági lehetőséggé? Joó István: Az ENSZ előrejelzései alapján 2050-ben már 9,5 milliárd ember is élhet a Földön, ez azt jelenti, hogy jelentősen növekedni fog az –energia igény, valamint azt is előrevetíti, hogy a jelenlegi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés