Előfizetői tartalom

Indiai mutáns: Németország a nyári szünet előtt szigorított a britekkel szemben

Portfolio
Németország új korlátozásokat vezet be az Egyesült Királyságból érkezőkre vasárnaptól kezdődően az Indiában először azonosított koronavírustörzs Nagy-Britanniában történő gyors elterjedése miatt. A külügyminisztérium szerint az Egyesült Királyságból érkező utazóknak Németországba érkezésük után két hetet kell karanténban tölteniük, még akkor is, ha a vírus negatív eredményt mutat.

A külügyminisztérium Nagy-Britanniát a „vírusvariánsok területének” minősíti, ami a legmagasabb kockázati kategória a Robert Koch Intézet (RKI) besorolása alapján. Angela Merkel német kancellár elmondta, hogy mélységesen aggasztja az indiai vírusváltozat elterjedése. Úgy tűnik, hogy ez a változat még agresszívebb, mint a brit mutáció - mondta Merkel a pénteki G-20...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés