Előfizetői tartalom

Meghekkelték az Air Indiát

MTI
Az Air India mintegy 4,5 millió ügyfelének személyes adataihoz fértek hozzá számítógépes kalózok - közölte szombaton a légitársaság. A hekkerek az Air India genfi irodájának utasellátó számítógépes rendszere (SITA) elleni támadással szerezték meg az ügyfelek hitelkártyáinak és személyi igazolványainak az adatait, valamint a telefonszámaikhoz is hozzáfértek.

A légitársaságot február 25-én értesítették a kibertámadásról, de a számítógépes szolgáltatást nyújtó SITA informatikai vállalat csak március végén és április elején szolgáltatott információkat az érintett utasokról - közöte a légitársaság, magyarázatot adva arra, hogy miért csak három hónappal az eset után tájékoztatják erről a nyilvánosságot. A támadásban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés