Előfizetői tartalom

Kitalálod, percenként hány csésze kávét iszunk a világon?

Portfolio
A Nemzetközi Kávészövetség előrejelzése szerint a 2020/21-es (kávé)évben a teljes kávétermelés várhatóan 1,9 százalékkal fog nőni és eléri a 171,9 millió zsákot. Ebből az Arabica mennyisége 5,2 százalékkal 101,88 millió zsákra emelkedik a várakozások szerint. 2019-ben a világon gyártott kávé becsült mennyisége megközelítőleg 170 millió zsák volt, amely körülbelül 10 millió tonna zöld kávét jelentett. A kávé iránti globális kereslet növekedése 2050-re becslések szerint háromszorosára húzza a termelést - ismertette a Portfolio megkeresésére Vajda Márton, a Coca-Cola HBC Magyarország prémium alkohol és kávé portfólió vezetője, aki érdekességként azt is megosztotta, hogy évente 500 milliárd csésze kávét fogyaszt a világ, ez naponta 1,37 milliárd csésze, amely 57 millió csésze óránként, 956 ezer percenként és 16 ezer másodpercenként.

A magyar felnőtt lakosság 85 százaléka kávézik, naponta átlagosan 2,7 csészényit fogyasztunk. A kávéivók 91 százaléka nap mint nap iszik otthon kávét, 53 százalékuk pedig napi szinten kávézott a munkahelyén is a járvány előtti időszakban - világított rá a Nielsen piackutató 2019-es felmérésére Vajda Márton, aki beszámolt arról is, hogy az otthoni kávézásra havonta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés