Előfizetői tartalom

Halad a tőzsdei bevezetés felé az MVM, folyamatban a regionális terjeszkedés

Portfolio
Az MVM Csoport tartott ma online sajtótájékoztatót, ahol a vállalat eredményeiről és terveiről beszélt Kóbor György elnök-vezérigazgató és Sum János gazdasági vezérigazgató-helyettes. A társaság az elmúlt években jelentős átalakuláson ment keresztül, már több mint 6 millió ügyféllel rendelkezik, míg az árbevétel megközelíti a 2 ezer milliárd forintot. A vállalatcsoport stratégiája hat alappillérre épül, többek között a tiszta energiatermelés növelésére, a digitális transzformációra és a regionális terjeszkedésre. Ennek jegyében hajtotta végre tavaly a társaság a cseh Innogy akvizícióját is, és idén is várhatóak új bejelentések. Zajlik a Mátrai Erőmű átalakítása és a tőzsdei bevezetés folyamata is. Az MVM jól halad ez utóbbihoz szükséges feltételek megteremtése kapcsán, a hitelminősítési folyamat jelenleg is zajlik.

Nagyot nőtt az MVM az elmúlt években Az MVM Magyarország negyedik és Közép-Európa tizenharmadik legnagyobb vállalata árbevétel alapon. A csoport jelenleg 6,1 millió ügyfelet szolgál ki több országban, a legtöbbet természetesen Magyarországon. A társaság pedig mintegy 66 ezer kilométernyi hálózati infrastruktúrát működtet – mondta el Kóbor György elnök-vezérigazgató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés