Előfizetői tartalom

Karikó Katalin kutatását már a rák ellen is bevetik

Portfolio
Az mRNS alapú gyógyszerfejlesztési technológia a későbbiekben használható autoimmunbetegségek legyőzésére, de akár a tumorsejtek elpusztítására is. Ez utóbbival kapcsolatban már zajlanak az embereken a klinikai vizsgálatok - többek között erről is beszélt a Brain Bar pénteken megjelent podcastadásában Karikó Katalin világhírű magyar kutatóprofesszor.

Karikó Katalin a műsorban részletesen beszélt az RNS fogalmáról, kezdeti kutatási éveiről Amerikában, majd arra a kérdésre is válaszolt, hogy a szabadalmából hogyan lett vakcina. Pardi Norbert, Karikó Katalin kollégája, akit még a Szegedi Tudományegyetemről ismert, vette át a professzorasszony laborját Philadelphiában, amikor Karikó Németországba került. Pardi Norbert együtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés