Előfizetői tartalom

OECD: Gyorsabban megszabadulhat a világ a koronavírus-válságtól, mint azt vártuk

Portfolio
Az OECD közzétette a friss gazdasági előrejelzéseit 2021-re. A szervezet szerint a világgazdaság idén 5,8%-kal nőhet, ezzel felfelé módosították előrejelzésüket a decemberi 4,2%-os előrejelzéshez képest. A kedvezőbb kilátások közepette is figyelmeztet a szervezet, hogy a kilábalás nem lesz teljes, mert nagy egyenlőtlenségeket mutat. Az OECD közzétette azt is, hogy mikorra várják az egy főre jutó GDP válság előtti szintjének elérését országonként.

Az OECD azzal indokolja a felfelé módosítást, hogy a fejlett országokban a vakcinálási programok gyors felfutást mutattak, lehetővé téve ezzel a korlátozások várhatóan korábbi visszavonását. Emellett a fiskális stimulusok is éreztették a hatásukat a fejlett világban. A globális növekedés 4,4% lehet 2022-ben, tehát jövőre is erős marad, de 2022 végén továbbra is a 3...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés