Előfizetői tartalom

Ne higgyük, hogy ma Magyarországon a toborzásban nem a fizetés a legfontosabb elem

Portfolio
A mostani válság nem hasonlít a 2008-ashoz: mélyebb, ugyanakkor sokkal gyorsabb lesz a kilábalás, bizonyos problémáktól pedig nem szabadulhatunk: a munkaerőhiány például már újra itt van velünk, csak más formában - mondta el Porfolio HR Revolution 2021 Konferenciájának nyitóelőadója, Madár István, a Portfolio vezető elemzője. Baja Sándor a Randstad Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a konferencia második előadásában azokról a demográfiai kihívásokról beszélt, melyekkel szembe kell néznie az országnak, de szót ejtett 2021 legfontosabb toborzási eszközeiről, ahogy az elmúlt hónapok főbb munkaerőpiaci folyamatairól is.

A válság rengeteg változást hozott a munkaerőpiacon, melyek szektoronként nagyon eltérőek voltak – mondta el Madár István a Portfolio vezető elemzője a HR Revolution 2021 Konferencián. A gazdaság egy nagyon intenzív munkaerőhiányos, bérnövekedési időszakába robbant be a járvány, mely által csökkent a gazdasági aktivitás, emelkedett a munkanélküliség, nőtt az inaktivitás...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái