Előfizetői tartalom

Vakon hisznek a fitnesztermek üzemeltetői a szebb jövőben - de tömeges csőd várhat rájuk

Jelen pillanatban még nem lehet beszélni tömeges csődről, azonban az már 3-6 hónapon belül prognosztizálható - nyilatkozta a Portfolio-nak Kiss József, a Magyar Fitnesztermek Országos Szövetségének főtitkára, aki szerint az átlagos bevételi szintekhez képest a pandémia előtti időszakhoz viszonyítva nagyon siralmasra sikeredett az első hónap azokban a létesítményekben, amelyek kinyithattak. Már most látható, hogy a bevételek sok esetben arra sem elegendők, hogy a fenntartási költségeket kitermeljék.

A normál bevétel 60 százalék feletti szintjét a termek 7 százaléka érte el. Ez azt jelenti, hogy a termek 30 százaléka 50-60 százalék körüli bevételt produkált, emellett van ugyanennyi, amely 40-50 százalék körül termelt, 20 százalék körül vannak azok, amelyek 40 százalékot, és van még egy 20 százalékos csoport, aki 30 százalék alatti bevételt ért el - tette hozzá....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés