Előfizetői tartalom

Egyszeri támogatást kapnak a kormánytól a koronavírus gazdasági kárvallottjai

Portfolio
A kormány segít azoknak a mikrovállalkozásoknak és önfoglalkoztatóknak is, akik alkalmazott híján nem voltak jogosultak az ágazati bértámogatásra – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese közölte, a garantált bérminimummal megegyező összeget, 219 ezer forintot kaphatnak a veszélyhelyzeti korlátozásokkal érintett 56 főtevékenységet folytató önfoglalkoztatók. Az egyszeri támogatás mintegy 100-120 ezer érintett, mások mellett például fodrászok, kozmetikusok, idegenvezetők, előadóművészek és autósiskolai oktatók számára könnyítheti meg az újraindulást. A részletek éjszaka meg is jelentek már a Magyar Közlönyben, a 310/2021. (VI. 7.) számú kormányrendelet rögzíti a szabályokat az önfoglalkoztatók kompenzációs támogatásáról.

Az alkalmazott nélkül működő mikrovállalkozásokon, önfoglalkoztatókon nem segíthetett az ágazati bértámogatás, a kormány ezért úgy döntött, hogy 219 ezer forintos egyszeri támogatást nyújt a korábbi korlátozásokban érintett 100-120 ezer önfoglalkoztatónak, mikrovállalkozásnak. Ha 110 ezer támogatottal számolunk, akkor az intézkedés bruttó 24 milliárd forintba kerül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés