Előfizetői tartalom

Rakétaként lőnek ki az élelmiszerárak: újabb hullámban jön a drágulás

Még tovább emelkedett az alapvető élelmiszerek, vagy azok előállításához szükséges alapanyagok ára az Agrárközgazdasági Kutatóintézet májusi-június elejei jelentései alapján. Sok zöldség ára emelkedett a közelmúltban, de például a gyümölcsök közül míg az import görögdinnyéhez is drágábban juthatunk hozzá, addig a behozott spanyol őszibarack és kajszi ára mérséklődött tavalyhoz képest. Az állati eredetű termékek sem úszták meg az árváltozást, nőtt a tojás ára, de már a pékáruknál is további drágulására lehet számítani.

Az AKI jelentése szerint május közepén jelent meg a Budapesti Nagybani Piac választékában kilogrammonként 2200 forintért a hazai zöldborsó és a zöldbab, míg a 20. héten előbbit kilogrammonként 1800 forintos áron kínálták, addig utóbbi 1900 forint volt. Mindkét hüvelyes drágult az előző év hasonló időszakához képest: tavaly a 20. héten a zöldborsó kilója 1600 forintba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés