Előfizetői tartalom

Máris megjöttek a családoknak szánt szja-milliók részletei

Portfolio
Nagy Márton, a miniszterelnök gazdaságpolitikai tanácsadója az M1 szerda esti műsorában részletezte a miniszterelnök által délelőtt bejelentett, gyereket nevelő szülőknek járó szja-visszatérítést, amely 2022 elején lesz esedékes, a tavaszi parlamenti választások előtt, ha 5,5% felett lesz a GDP növekedése. A rövid beszélgetés során fontos részletkérdéseket tisztázott Nagy Márton: például, hogy 1,5 millió kereső dolgozót érint a lépés, jövedelemtől függetlenül mindenkinek jár ez a pénz jövőre, de a visszatérítés mértékének van egy felső határa. Ez a határ pedig 800 ezer forint fejenként. Lesznek például olyan gyereket nevelő családok tehát, ahol ha két kereső van, akkor 1,6 millió forintos egyszeri állami támogatásban részesülnek.

Szja-visszatérítés Nagy Márton miniszterelnöki megbízott, gazdaságpolitikai tanácsadó a műsorban kifejtette, hogy körülbelül 1,1 millió családról van szó, de mindkét szülő visszakapja az adóját, így 1,5 millió keresőről van szó. Azt is lehet tudni, hogy maximum 800 ezer forintot kaphatnak vissza az érintettek. Ezt úgy lehet kikalkulálni, hogy ez az éves átlagbérnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés