Előfizetői tartalom

Szép csendben két héttel elhalasztotta a kormány a magyar digitális oltásigazolás frissítését

Portfolio
Június 15-re, azaz mára ígérte két hete a kormány azt, hogy frissítik a magyar digitális oltásigazolásban feltüntetett adatokat, de most kiderült, hogy ezt különösebb hírverés nélkül a kormány június 30-ra továbbtolta. Ez azért lényeges, mert az oltási dátumok és az oltás fajtájának hiányában egyelőre nem kompatibilis a magyar digitális oltásigazolás az uniós Covid-igazolvánnyal, így ez például nehézséget okozhat azoknak a magyaroknak, akik külföldre indulnak a következő két hétben.

A fejlesztés elkészült. A Kormány döntése szerint a bevezetés dátuma 2021. június 30. - ezt a szűkszavú, ám annál nagyobb jelentőségű visszajelzést kapta a Telex az operatív törzstől arra, hogy mikorra készülnek el a magyar digitális oltásigazolás frissítésével, azaz mikortól láthatók majd az EESZT-ből lehívott adatoknál az oltások dátumai (most csak az első látszik)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés