Előfizetői tartalom

A geotermikus energia hasznosítását támogatja a kormány, hatmilliárd forintos a keret

MTI
Az ITM nemrég tett közzé pályázati felhívást, amely a geotermikus energia hasznosítását célzó tevékenységek magas költségigényű szakaszához ad forrást, pályázni a rendelkezésre álló hatmilliárd forintos keret erejéig lehet. Hosszú távú cél a meglévő hőtermelő és közösségi távfűtő rendszerek zöldítése is, ennek érdekében a teljes értékláncot támogatni kívánja a kormány. Ezek a támogatási konstrukciók még kidolgozás alatt vannak – mondta el Steiner Attila, az ITM körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára a Világgazdaságnak.

A szerdai lapszámban megjelent interjúban Steiner Attila azt mondta, hogy a tárca folyamatosan ellenőrzi a múlt év elején elfogadott energiastratégia megvalósítását, és kifejezetten jól állnak.Szavai szerint az energiaközösségek működésével helyi szinten optimalizálható az áram termelése és felhasználása, így csökkennek az országos hálózat terhei. A legutóbbi magyarországi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés