Előfizetői tartalom

A geotermikus energia hasznosítását támogatja a kormány, hatmilliárd forintos a keret

MTI
Az ITM nemrég tett közzé pályázati felhívást, amely a geotermikus energia hasznosítását célzó tevékenységek magas költségigényű szakaszához ad forrást, pályázni a rendelkezésre álló hatmilliárd forintos keret erejéig lehet. Hosszú távú cél a meglévő hőtermelő és közösségi távfűtő rendszerek zöldítése is, ennek érdekében a teljes értékláncot támogatni kívánja a kormány. Ezek a támogatási konstrukciók még kidolgozás alatt vannak – mondta el Steiner Attila, az ITM körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára a Világgazdaságnak.

A szerdai lapszámban megjelent interjúban Steiner Attila azt mondta, hogy a tárca folyamatosan ellenőrzi a múlt év elején elfogadott energiastratégia megvalósítását, és kifejezetten jól állnak.Szavai szerint az energiaközösségek működésével helyi szinten optimalizálható az áram termelése és felhasználása, így csökkennek az országos hálózat terhei. A legutóbbi magyarországi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái