london_shutter-20170512
Gazdaság

Egyre több helyen robban be megint a járvány, de itthon továbbra is alacsony az esetszám

Portfolio
India nélkül nézve megint emelkedik a globális koronavírusos esetszám, amiben több nagyobb dél-amerikai ország mellett néhány európai ország (például Egyesült Királyság, Portugália), valamint Oroszország és egyes távol-keleti országok (például Indonézia, Bangladesh, Fülöp-szigetek) romló helyzete játssza a fő szerepet. Nyugtalanító az is, hogy Afrikában az elmúlt héten elkezdett emelkedni a koronavírusos új esetek száma és a vakcinahiánnyal küzdő szegényebb országokban ráadásul a fertőzések detektálása is rosszul működik. Angliában egy nagy kutatás szerint 50%-kal nőtt a pozitív esetszám az utóbbi egy hónapban a megelőző hónaphoz képest az először Indiában azonosított Delta variáns miatt, ezért egyelőre 4 héttel elhalasztották a nyitás újabb fázisát. Idehaza a friss adatok továbbra is azt mutatják, hogy nagyon alacsony ütemben terjed a járvány és tovább csökkent a kórházban, illetve lélegeztetőgépen lévők száma. Friss koronavírus-híreink csütörtökön az alábbi hírfolyamban.

Újfajta védettségi igazolványt vezetnek be az olaszok

Belföldi közlekedésre, idősotthonokba való belépéshez és tömegrendezvényeken való részvételhez is szükséges lesz az olasz digitális koronavírus-oltási igazolás, amelynek internetes honlapja csütörtökön nyílt meg, és július elsejétől uniós digitális Covid-igazolványként működik.

(MTI)

EMA: az összes engedélyezett oltóanyag hatékony a mutánsok ellen

A rendelkezésre álló adatok azt mutatják, hogy az európai uniós használatra eddig engedélyezett valamennyi koronavírus elleni oltóanyag, köztük az AstraZeneca, a Pfizer/BioNtech, a Moderna és a Johnson & Johnson vakcinája védelmet nyújt a vírus összes domináns törzseivel szemben - közölte Marco Cavaleri, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vezető tisztségviselője csütörtökön.

Tovább a cikkhez

A brit felnőttek 80%-a be van oltva

 A csütörtökön ismertetett legfrissebb adatok szerint a brit felnőtt lakosság több mint 80 százaléka megkapta a koronavírus elleni oltás első dózisát, és csaknem 60 százaléknak mindkét adagot beadták.

(MTI)

3 milliárd dollárral támogatná a koronavírus elleni gyógyszerek gyártását a Biden-kormány

3 milliárd dolláros befektetést jelentett be Joe Biden egészségügyi minisztériuma olyan gyógyszerek fejlesztésébe és gyártásába, amelyek a koronavírus kezelésében hatékonyak – írja a Wall Street Journal.

Tovább a cikkhez

A Benelux-országokban egy hét alatt 40 százalékkal esett vissza az új fertőzöttek száma

Hollandiában közel 40 százalékkal, Belgiumban 43 százalékkal, Luxemburgban közel 42 százalékkal esett vissza egy hét alatt az új fertőzöttek száma, a kórházban ápoltak és a járvány következtében elhunytak száma is csökkent, Luxemburgban egy hete nem halt meg senki a vírus okozta szövődményekben.

(MTI)

Erősödik a járvány Indonéziában

Erősödik a koronavírus-járvány terjedése Indonéziában a kórokozó új variánsai miatt - közölte csütörtökön az Egészségügyi Világszervezet (WHO), a kijárási korlátozások szigorítását sürgetve. A délkelet-ázsiai ország elnöke elrendelte az oltási program felgyorsítását.

(MTI)

Afganisztánban rekordot döntött a fertőzöttek és halottak napi száma

Rekordot döntött csütörtökön Afganisztánban az egy nap alatt feljegyzett koronavírus-fertőzöttek és a fertőzés következtében életüket vesztők száma - derül ki az afgán egészségügyi minisztérium adataiból.

A tárca szerint az elmúlt nap során 2313 koronavírus-fertőzöttet és a fertőzéshez köthető 101 halálesetet regisztráltak, ezzel 3943-ra nőtt a fertőzés következtében életüket vesztők száma a közép-ázsiai országban.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legutóbbi adatai szerint Afganisztánban eddig valamivel több mint 93 ezer koronavírusos megbetegedést jegyeztek fel.

A közép-ázsiai országban az elmúlt két hétben jelentősen megnőtt a napi esetek száma. Feltételezések szerint a közép-ázsiai országban az esetszámok lényegesen nagyobbak, tekintve, hogy a hatóságok csak a kórházban bekövetkező haláleseteket jegyzik fel, sokan pedig, akiknél tünetek jelentkeznek, nem jutnak hozzá tesztekhez.

A becslések szerint 37 millió lakosú Afganisztán eddig 1,6 millió adag, koronavírus elleni védőoltást kapott Indiától, Kínától és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által a védőoltások méltányos elosztására létrehozott, COVAX nevű program keretében.

Miközben a kórházi ágyak megtelnek, és hiány jelentkezik orvosi oxigénből, valamint az intenzív osztályokon található ágyakból, a kormány hozott bizonyos korlátozó intézkedéseket a járvány terjedése ellen, például bezárták az oktatási központokat és a házasságkötő termeket. A közép-ázsiai országban mindazonáltal kevesen viselnek maszkot közterületeken. (MTI)

Biztosan jön a negyedik hullám a románoknál, mert a kevés oltás miatt rengeteg vakcinától szabadul meg a kormány

Románia jelentős mennyiségű koronavírus elleni oltóanyagot értékesíthet, vagy adhat tovább adományként ebben az évben, mivel várhatóan több mint 35 millió adag vakcinát nem tud belföldön hasznosítani a lakosság oltakozási érdektelensége miatt - írta csütörtöki számában az Adevarul című lap.

Tovább a cikkhez

Franciaországban enyhülnek a beutazási feltételek az Észak-Amerikából érkezők számára

Enyhülnek a beutazási feltételek Franciaországban a Kanadából és az Egyesült Államokból érkezőknek a koronavírus-járvány visszahúzódásának köszönhetően - jelentette be csütörtökön a francia kormány.

Az észak-amerikai országokból beutazóknak ezentúl nem kell karanténba vonulniuk, és halaszthatatlan okot sem szükséges indokolniuk a Franciaországba történő belépéshez, még akkor sem, ha nem vették fel a koronavírus elleni oltást. Az Európai Unió tagállamaiból érkezőkhöz hasonlóan Kanadából és az Egyesült Államokból is egy 72 óránál nem régebbi negatív antigén vagy PCR-teszt felmutatásával be lehet lépni Franciaországba.

A schengeni övezetből egyébként az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákkal (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson) beoltottak szabadon beutazhatnak, negatív teszt felmutatása nélkül is. A kétdózisú oltóanyagok esetében legalább két hétnek kell eltelnie a második oltás után, az egydózisúak esetében pedig legalább négy hétnek.

A Törökországból érkezők számára is enyhültek a beutazási feltételek, az ország az eddig vörös színnel jelölt, súlyosan fertőzött államok kategóriájából átkerült a kevésbé súlyos, narancs színnel besoroltak közé. Minden beutazónak teszteltetnie kell magát akkor is, ha már beoltották. Az utóbbiakra viszont már nem vonatkozik a karanténkötelezettség, és halaszthatatlan indokot sem kell megjelölniük a belépéskor.

A vörös színnel jelölt országok közé viszont bekerült Afganisztán, a Maldív-szigetek és Paraguay is, a Dél-afrikai Köztársaság, Argentína, Bahrein, Banglades, Bolívia, Brazília, Chile, Kolumbia, Costa Rica, India, Nepál, Pakisztán, Srí Lanka, Suriname Köztársaság és Uruguay mellé. Ezekből az országokból kizárólag halaszthatatlan indokkal engedélyezett a beutazás, és a beoltottak számára is kötelező egy negatív teszt felmutatása, valamint egy egyhetes karantén is.

Franciaországban egyébként csütörtökön megszűnt az általános kültéri maszkviselés kötelezettsége, azt csak tömegben, piacokon vagy stadionok lelátóin ajánlott hordani, vasárnap - a tervezettnél tíz nappal előbb - pedig véget ér az éjszakai kijárási tilalom.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint az elmúlt egy hétben a nap esetszám átlaga már csak 3 ezer volt az áprilisi tetőzéskor regisztrált 50 ezerhez képest, a fertőzötteknek a százezer lakosra vetített száma pedig negyven. A napi halálozások száma is ötven alá csökkent, szerdán 45 volt, a kórházban ápolt súlyos beteg száma pedig már kétezer alá süllyed, ami harmada a tetőzéskor ápoltak számának. Tavaly augusztus óta nem voltak ilyen kedvezőek a járványügyi mutatók.

A 67 millió lakosú Franciaország lakosságának csaknem fele kapta meg a SARS-CoV-2 koronavírus okozta betegség (Covid-19) elleni védőoltás legalább egy adagját, negyedének pedig már befejeződött az oltási ciklusa is, azaz mindkét vakcinaadagot felvette. (MTI)

Csehországban a tavaly júliusi szintre esett vissza a járvány

Szerdán 134 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki a szűrések, ami mintegy fele az egy héttel ezelőtti esetszámnak, s tavaly július közepe óta ez a legalacsonyabb napi adat - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján csütörtökön közölt kimutatásokból.

A járvány gyengülésével párhuzamosan megszűnt a kórházakra nehezedő nyomás is, és mindenütt visszatértek a korábbi, normális munkarendhez. Jelenleg 113 személyt kezelnek Covid-19 betegséggel a cseh kórházakban, közülük 14 beteg állapotát minősítették súlyosnak az orvosok.

A napi elhalálozások száma átlagban tíz alá csökkent, hétfőn és szerdán pedig egyetlen, Coviddal összefüggő halálesetről sincs jelentés. A járvány tavaly márciusi kitörése óta ezzel kapcsolatban 30 257 halálesetet jegyeztek fel.

A helyzet javulásához az is hozzájárul, hogy jelentősen felgyorsult az oltási folyamat. Az utóbbi héten naponta több mint 110 ezer oltóanyagot adtak be az orvosok. Mindkét adagot eddig több mint 2,3 millió ember kapta meg, és 4,6 milliónak adták már be az első adag vakcinát. Csehországban csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott oltóanyagokat használják.

A reprodukciós mutató szerdán 0,65 volt, ami a járvány gyengülését jelzi. A járványhelyzet javulása következtében már nyitva vannak a vendéglők, a szállodák és az üzletek, működnek a szolgáltatások, de mindenütt kötelező betartani az érvényes óvintézkedéseket. A maszkviselés továbbra is gyakorlatilag mindenütt kötelező. (MTI)

Ukrajnában továbbra is stagnál a járvány terjedése

Ukrajnában csütörtökre csaknem 1200 új beteget jegyeztek fel, a halálos áldozatok száma kissé csökkent, alig haladta meg az ötvenet, az adatok nem sokkal térnek el az előző két napiétól, így a járvány jelenleg stagnálást mutat, az aktív betegek száma pedig harmincezer alá csökkent.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 1188 új esettel 2 227 225-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A növekmény mindössze mintegy 140-nel több a megelőző napiénál. Az elhunytak száma 55-tel 51 902-re emelkedett, míg a megelőző napon számuk 78 volt. Eddig 2 145 660-an gyógyultak meg, közülük az elmúlt napban csaknem 4700-an, az aktív betegek száma így tovább csökkent több mint 3500-zal, 29 663-ra. Kórházba 601 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, míg a megelőző napon számuk 699 volt. A legtöbb új beteget, 251-et megint az ország legfertőzöttebb területének számító fővárosban, Kijevben jegyezték fel.

Az egészségügyi minisztérium közlése szerint az oltási kampány február 24-i kezdete óta eddig 1 594 081-en kapták meg valamely védőoltás első, 313 604-en a második dózisát is. Szerdán 76 538 embert oltottak be, ami új napi rekordnak számít - jegyezte meg az Ukrajinszka Pravda hírportál.

A kormány közben könnyített az ukrán állampolgárok és az Ukrajnában tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek számára a külföldről történő hazatérésen. Nekik mostantól már nem kell negatív PCR-teszttel rendelkezniük ehhez, illetve ennek hiányában nem kell házi karanténba vonulniuk - írta az UNIAN hírügynökség az egészségügyi tárca sajtószolgálatára hivatkozva. A tartózkodási engedéllyel nem rendelkező külföldieknek továbbra is szükségük van a beutazáshoz koronavírus kezelésére is kiterjedő biztosítási kötvényre, 72 óránál nem régebbi negatív PCR- vagy gyorstesztre, vagy teljes beoltottságot igazoló dokumentumra olyan oltóanyaggal, amelyet az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felvett a sürgősségi helyzetekben történő használatra jóváhagyott vakcinák jegyzékébe. (MTI)

Bejelentették az osztrák nyitást - Íme, a fontosabb részletek

Ausztriában július elsejétől tovább enyhítenek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon, és kinyithatnak a több mint egy éve zárva tartó éjszakai szórakozóhelyek is - jelentette be Sebastian Kurz kancellár csütörtökön Bécsben.

Tovább a cikkhez

Lakóhelytől is függhet a koronavírus-fertőzés túlélési esélye – melyek a leginkább veszélyeztetett területek a járvány idején?

A COVID-19-járvány másfél éve alatt 30 ezer ember belehalt a fertőzésbe Magyarországon, de azoknak voltak a legrosszabbak a túlélési esélyeik, akik társadalmi és gazdasági értelemben hátrányos helyzetű területeken éltek. Az összefüggések és az egymásra hatások feltárása a jövő feladata, de már most feltételezhető, hogy az egyén egészségi állapota, valamint életkörülményei nagymértékben befolyásolhatták a fertőzés veszélyét, a betegség lefolyásának súlyosságát, a kórházba kerülést és a túlélést.

Tovább a cikkhez

A szerb elnök oltakozásra szólított fel

Ősszel visszatérhet a koronavírus, és akár súlyosabb járvány is kialakulhat, ezért minél több embernek kell beoltatnia magát, hogy a társadalom védve legyen - jelentette ki Aleksandar Vucic szerb elnök.

Az államfő a szerbiai közszolgálati televízió csütörtök reggeli híradójának beszámolója szerint arról beszélt, hogy Szerbiában négyféle oltás érhető el, mégis alacsony az átoltottság. "Szégyen, hogy egyes országokban nagyobb az átoltottsági arány, holott nehézségekkel küzdenek a vakcinabeszerzésnél. Nálunk pedig az a gond, hogy az emberek nem akarják beoltatni magukat bizonyos összeesküvés-elméletek miatt" - fogalmazott Aleksandar Vucic.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában csütörtökre 160-nal 715 307-re, Koszovóban 15-tel 107 137-re, Észak-Macedóniában szintén 15-tel 155 584-re, Montenegróban 13-mal 100 001-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 33-mal 204 347-re növekedett.

A járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában Szerbiában néggyel 6980-ra, Montenegróban eggyel 1609-re, Bosznia-Hercegovinában pedig kettővel 9381-re emelkedett. Koszovóban és Észak-Macedóniában nem volt halálos áldozata a kórnak, így a halottak száma 2254, illetve 5472 maradt. (MTI)

Ausztráliában csak a hatvan év felettiek esetében javasolják az AstraZeneca alkalmazását

Az ausztrál kormány csak a hatvan év felettiek esetében javasolja az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár vakcinájának alkalmazását - közölte csütörtökön Greg Hunt egészségügyi miniszter. A kabinet az ausztráli immunizációs tanácsadói testület (ATAGI) ajánlásával összhangban döntött így.

Hunt úgy fogalmazott, hogy az AstraZeneca oltóanyaga nagyon hatékony a koronavírus okozta súlyos Covid-19 betegség megelőzésében. A kormány döntését az indokolja, hogy az új bizonyítékok szerint az 50-59 éves korosztály esetében nagy a vérrögképződés kialakulásának a veszélye nagyon ritka betegségben, trombocitopéniában (alacsony vérlemezkeszám) szenvedő betegek esetében.

Több európai uniós ország is hasonló intézkedéshez folyamodott, bizonyos kor alatt - általában az 50-65 évesnél fiatalabbak esetében - nem engedélyezik az AstraZeneca használatát. A szóban forgó betegség jobbára a fiatalabbakat érinti.

A 25 milliós Ausztráliában a február 20-án indult oltási kampányban eddig több mint 6,2 millió embert kapta meg valamely oltás első dózisát, június 13-ig több mint 29 ezer esetben érkezett jelentés mellékhatásokról, zömében az AstraZeneca vakcinájának beadása után. Ebből az oltásból 3,3 millió adagot adtak be, és hatvan vérrögképződéses esetet, illetve két halálesetet hoztak összefüggésbe vele.

Hunt szerint a kormány ajánlása nem fogja hátráltatni az oltási menetrend betartását, amely szerint az idei év végéig minden ausztrál állampolgárnak meg kell kapnia valamely vakcina legalább első adagját.

Ausztráliában eddig csak az AstraZeneca és a Pfizer/Biontech oltóanyagát engedélyeztették. Áprilisban negyvenmillió adagra emelték a Pfizer/Biontech-vakcina rendelését, és 25 millió dózist rendeltek a Moderna oltásából is.

A gyors járványügyi zárlatok és kontaktkutatások, illetve a közösségi távolságtartás szabályainak szigorú betartatásának köszönhetően Ausztráliában a járvány kezdete óta mindössze 30 300 fertőzöttet regisztráltak, és 910 ember halt bele a Covid-19 betegség szövődményeibe. (MTI)

Egyre több helyen robban be megint a járvány, de itthon továbbra is alacsony az esetszám

Frissítve a globális koronavírusos adatbázisunkat az a kép tárul elénk, hogy Indiában szerencsére meredeken csökken az esetszám a korábbi berobbanás után, de ha a hatalmas országot kivesszük a vizsgálatból, akkor már a globális járványgörbe ismét emelkedik.

koronaglobalgrafi210617

Megnézve, hogy emögött mi állhat, több nagyobb ország romló járványügyi tendenciái felelősek ezért. Dél-Amerika görbéje látszik, hogy emelkedik, emögött a romló brazil, kolumbiai, argentin helyzet húzódik meg, de a Távol-Keleten is van némi romlás Indonéziában, Bangladeshben és a Fülöp-szigeteken. Az elmúlt napok híráramlása alapján a romló brit és portugál helyzet érdemel külön figyelmet, illetve az orosz helyzet, ahol megint drasztikus korlátozásokat kellet életbe léptetni például a főváros térségében.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Gyakorlatilag szétverték az egyik ígéretesnek tűnő vakcina gyártójának részvényeit

A német CureVac biotechnológiai cég szerdán bejelentette, hogy csupán 47 százalékban hatékony a vakcinája a koronavírus ellen. Az eredményeket követően a befektetők alaposan megütötték a részvényt, gyakorlatilag lefeleződött a CureVac árfolyama a szerdai piaczárás után.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: megjöttek a csütörtök reggeli magyar adatok

Egy nap alatt 113 új igazolt koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon, és elhunyt 4 beteg – közölte csütörtök reggel a koronavírus-portál. 320 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen. A tegnapi megugrás után ez utóbbi adat szerencsére ismét csökkenést jelent. Az első oltásukat megkapók száma 5 millió 375 ezerre, a másodikat is megkapóké 4,3 millióra emelkedett.

Tovább a cikkhez

Egyre több magyar menne külföldre nyaralni

A magyarok többsége a koronavírus-járvány miatt továbbra is óvatos utazási terveit illetően: a válaszadók 63 százaléka legkorábban nyár végére tervez utazást, a nyáron utazni készülőknek ugyanakkor már 51 százaléka gondolkodik külföldi útban, ami meghaladja a tavaly nyár elején mért 44 százalékos arányt – derül ki a Netrisk.hu felmérésére érkezett közel 6000 válaszból.

Tovább a cikkhez

Új koronavírus-góc kezd el bedurranni a szegény, vakcinák nélkül maradt országokban

Miközben szinte a világ összes régiójában, már Indiában is levonulóban a járvány, Afrikában az elmúlt héten elkezdett emelkedni a koronavírusos új esetek száma. A vakcinahiánnyal küzdő szegényebb országokban ráadásul a fertőzések detektálása is rosszul működik, szakértők szerint, ha nőnek az esetszámok, az komoly gondot jelent.

Tovább a cikkhez

Elárulta a nagy svájci gyógyszercég vezére, miért nehéz küzdeni az újabb és újabb járványok ellen

Tudjuk, hogy mit kell tenni, ha jön egy újabb járvány, márpedig ez benne van a pakliban, de azért nehéz igazán hatékonyan védekezni hosszabb távon is, mert az emberek felejtenek, a figyelem másra irányul, és emiatt a járványra való felkészültség, a beruházási szint csökken – mondta a CNBC műsorában a nagy svájci gyógyszercég, a Novartis vezérigazgatója.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: siralmas adatok az egyik vakcináról

A német CureVac biotechnológiai cég szerdán bejelentette, hogy csupán 47 százalékban hatékony a vakcinája a koronavírus ellen. A vállalat több száz millió dózist szállított volna oltóanyagából az Európai Uniónak.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: megint kezd bedurvulni a járvány Brazíliában

Rohamosan emelkedik mind a napi új koronavírus-fertőzöttek, mind pedig a járvány halottjainak száma Brazíliában.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Franciaország is lazít

Lazítanak a koronavírus-járvány miatti korlátozásokon Franciaországban: Jean Castex francia miniszterelnök szerdai bejelentése szerint csütörtöktől csak tömegben kell maszkot viselni, a hét végéig pedig véget ér az éjszakai kijárási tilalom.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: elfogadta a brit parlament a halasztást

Nagy többséggel megszavazta szerdán a londoni alsóház a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt, még érvényben lévő utolsó néhány korlátozás feloldásának legfeljebb négyhetes elhalasztását.

Tovább a cikkhez

Még 200 millió Moderna-vakcinát vesz Amerika

Újabb 200 millió adag koronavírus elleni vakcinát vásárol az Egyesült Államok kormánya a Moderna amerikai biotechnológiai vállalattól - közölte a társaság szerdán.

Tovább a cikkhez

Minden negyedik koronavírusosnál jelentkeznek új tünetek egy hónapon belül

A koronavírus-fertőzésen átesettek csaknem negyedénél jelentkeztek új egészségi problémák egy nagyszabású amerikai vizsgálat szerint, amelyben mintegy kétmillió olyan ember egészségbiztosítási adatait elemezték, akik az elmúlt évben elkapták a betegséget.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: már terjed a dél-amerikai lambda variáns

Speciális megfigyelés alatt tartja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a koronavírus eddig főként Latin-Amerikában megjelent lambda elnevezésű változatát.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: aggasztó ugrás Portugáliában

Ugrásszerűen megnőtt Portugáliában a koronavírussal fertőzöttek napi száma, az elmúlt 24 órában 1350 esetet mutattak ki, utoljára ekkora növekedést február végén jelentettek - közölte a portugál Egészségügyi Főigazgatóság (DGS) szerdán.

Tovább a cikkhez
montenegro
adobevallas adozás
GettyImages-1211246441 (3)
predator drone hellfire rakéta bombázás légi támogatás
faanyag építkezés
gyerekek_shutter

Kiszámoló Zöld lakáshitel

Az MNB októbertől úgynevezett zöld lakáshitelt vezet be 200 milliárd forint kerettel, 25 évig fix, maximum 2,5%-os...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Melyek a leginkább izgalmas és ígéretes részvények?
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2021.09.07
Sustainable World 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021.09.15
Property Investment Forum 2021
adobevallas adozás