Előfizetői tartalom

Új koronavírus-góc kezd el bedurranni a szegény, vakcinák nélkül maradt országokban

Portfolio
Miközben szinte a világ összes régiójában, már Indiában is levonulóban a járvány, Afrikában az elmúlt héten elkezdett emelkedni a koronavírusos új esetek száma. A vakcinahiánnyal küzdő szegényebb országokban ráadásul a fertőzések detektálása is rosszul működik, szakértők szerint, ha nőnek az esetszámok, az komoly gondot jelent.

Az elmúlt héten Afrikában az esetszámok az előző héthez képest 44 százalékos emelkedést mutatnak, a halálozási számok pedig 20 százalékkal emelkedtek a WHO közlése szerint. Az előző héten mintegy 95 ezer új esetet regisztráltak és 1400-an hunytak el koronavírus okozta betegségben. Egyes vélemények szerint most egy új, harmadik hullám kialakulását láthatjuk Afrikában....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés