Előfizetői tartalom

Örülhetnek a tengerre rohanó magyarok: Olaszország nagyot könnyít

MTI
|
Portfolio
Belföldi közlekedésre, idősotthonokba való belépéshez és tömegrendezvényeken való részvételhez is szükséges lesz az olasz digitális koronavírus-oltási igazolás, amelynek internetes honlapja csütörtökön nyílt meg, és július elsejétől uniós digitális Covid-igazolványként működik. Az igazolvány alkalmazásával az is eldőlt, hogy Olaszország eltörli a külföldről érkezőkre, így a magyarokra is vonatkozó korlátozásokat, vagyis a tesztelési kötelezettséget.

Első lépésben a június 17-ig átoltott személyek regisztrálhatnak, majd június 28-tól tölthetik le a digitális oltási igazolást. Mobiltelefonon és táblagépen is tárolhatják, vagy más digitális eszközön. Utóbbi hiányában a háziorvos kinyomtatja az igazolást.     Mario Draghi miniszterelnök csütörtökön írta alá az oltási igazolás bevezetését engedélyező kormányrendeletet.    ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés