Előfizetői tartalom

6 fa vagy 60 nap áram nélkül?

Magyarországon a jelenlegi villamosenergia-felhasználás mellett csak az otthonunkban megszokott energia biztosításához legalább 6 darab fát kellene minden egyes magyar embernek ültetnie évente, hogy pusztán az otthoni villamosenergia fogyasztásunk átlagos szén-dioxid lábnyomát kompenzálhassuk. Emellett nagy szükség lenne a társadalmi szintű edukációra is, és be kell látni, hogy lemondás nélkül, bármennyire is szeretnénk, de nem létezik pozitív végkifejlet. A kulcs az általános fogyasztói szokásaink gyökeres megváltoztatása lehet. Ez minden egyes bolygólakos egyéni felelőssége.

A magam részéről kifejezetten örültem, hogy Bjorn Lomborg, a Stanfordi Egyetem Hoover Intézetének vendégkutatója felvetette a súlyos energiahiány lehetőségét és a 80-as évek albán átlagpolgárának az energiaellátásához hasonlította cikkében a 2050-re várható energiahelyzetet, mert ezzel a hasonlattal remélhetőleg ébresztőt fúj a hazai és a nemzetközi energiapolitikusok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái