Előfizetői tartalom

Egyre nagyobb fenyegetést jelent a delta variáns Európában

Portfolio
Az Egyesült Királyságot sújtó delta koronavírus-variáns Portugáliában is uralkodóvá vált, valamint Németországban, Franciaországban és Spanyolországban is megjelent, ami arra késztette az európai egészségügyi tisztviselőket, hogy figyelmeztessenek: további intézkedésekre van szükség a terjedés lassítása érdekében.

Bár az új törzs, amely először Indiában jelent meg, még mindig csak töredékét teszi ki az Európában előforduló összes koronavírusos megbetegedésnek, a Financial Times elemzése szerint a Gisaid víruskövető adatbázis globális genomikai adatai alapján egyre nagyobb teret nyer. Az FT számításai szerint Portugáliában az azonosított Covid-19 fertőzések 96 százalékát, Olaszországban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés